- Det beste i verden er ullunderbukser!

Elspert på norske strikketradisjoner: Annemor Sundbø har gjenskapt en rekke plagg med utgangspunkt både i utslitt ulltøy innlevrt til resirkulerin og gamle malerier og postkort. Rester av strikkeplagg som er funnet som veggisolasjon i gamle setesdalshus er også en inspirasjonskilde.

Elspert på norske strikketradisjoner: Annemor Sundbø har gjenskapt en rekke plagg med utgangspunkt både i utslitt ulltøy innlevrt til resirkulerin og gamle malerier og postkort. Rester av strikkeplagg som er funnet som veggisolasjon i gamle setesdalshus er også en inspirasjonskilde. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Norges strikkedronning Annemor Sundbø trollbandt tilhørerne på Tvedestrand Fjordhotell i dag.

DEL

Det er bare å ta av seg hatten for Annemor Sundbø. Denne dama klarer å gjøre strikketradisjoner fengslende selv for folk som knapt har tatt i en strikkepinne!

- Det beste som finnes i verden, er ullunderbukser! Jeg har brukt mine i tre år, og det er såvidt jeg vil ta dem av meg om våren, kunngjør Annemor Sundbø, mens hun holder opp et langbent eksemplar av arten på Tvedestrand Fjordhotell.

Klør bare i to måneder

Publikum ler en ikke helt overbevist latter, men Sundbø lar seg ikke affisere.

- Folk sier at «det må da klø noe fryktelig», men jeg har setesdølens ord på at det bare klør de første to månedene!

Annemor Sundbø har samlet et stort publikum lørdag ettermiddag når tallrike kvinner, og to menn, samles for å høre om «Bildekunsten i strikkinga».

Jesu blod og fysisk attrå

De fremmøtte får høre historien om fillehaugen på 16 tonn, forklaringen på det hvite feltet nederst på setesdalskoftene og teorier om den røde strikkelusa. Sundbø avslører dessuten hvordan man sørger for å vekke lyst i det motsatte kjønn ved hjelp av strikketeknikk.

Utgangspunktet for kåseriet er Annemor Sundbøs siste bok; «Strikking i billedkunsten». Reportasje kommer i tirsdagens papirutgave.

Artikkeltags