Aslaug debuterer som forfatter

Aslaug Eirheim er klar med boka «Borøyvandringer - gjennom ny og gammel tid». Hun og ektemannen Odd har bostedsadresse i Bærum, men tilbringer store deler av året i  det røde huset (i bakgrunnen) på bryggekanten i Sandvika.

Aslaug Eirheim er klar med boka «Borøyvandringer - gjennom ny og gammel tid». Hun og ektemannen Odd har bostedsadresse i Bærum, men tilbringer store deler av året i det røde huset (i bakgrunnen) på bryggekanten i Sandvika.

Artikkelen er over 7 år gammel

Aslaug Eirheim ble «presset» til å skrive en lokalhistorisk bok om Borøya, og nå er den klar. I en alder av 80 år debuterer hun som forfatter.

DEL

Aslaug Eirheims lokalkunnskaper og fortellerevne har imponert mange som har fulgt hennes historiske vandringer på Borøya.

Onsdag lanseres boka «Borøyavandringer - gjennom ny og gammel tid» med et arrangement på grendehuset.

Elsker Borøya

Aslaug legger ikke skjul på at hun er litt spent før utgivelsen. Hun understreker at hun er ren amatør, men hun har funnet ut at amatør betyr «den som elsker», og hun håper kjærligheten hennes til øya blir å finne mellom linjene i denne boka.

Aslaug er født i Sandvika på Borøya, og selv om hun måtte flytte med familien til Oslo som 5-åring, har hun alltid vært bundet til øya. Familien har i alle år hatt hus i Sandvika.

Begynte med vandringer

I 1990 begynte Aslaug Eirheim å lede noen historiske vandringer på Borøya, og dette har siden vært et fast innslag i Kystkulturuka i Tvedestrand.

- Nå er det den 23. sommeren på rad jeg har disse vandringene. Jeg har to faste ruter som jeg går hvert år, og mange har vært med flere ganger. En skulle tro at folk ble mettet, men sist onsdag hadde jeg med meg et følge på 42 personer, forteller Aslaug til Tvedestrandsposten.

Presset til å skrive

På disse vandringene har Aslaug hatt så mye interessant å fortelle, at flere turdeltakere nærmest har presset henne til å få alle historiene ned i bokform. Og Aslaug lot seg altså overtale.

Etter det vi forstår har hun jobbet litt med bokprosjektet lenge, før hun tok en skikkelig innspurt i vår.

Hennes to faste øyvandringer, som begge starter i Sandvika, er godt beskrevet i den ferske boka. Men hun har også funnet fram mye annet stoff om Borøya.

Mer om den ferske Borøy-boka i Tvedestrandspostens papirutgave tirsdag.

Artikkeltags