(Østlands-Posten)

NRK er kommet fram til nest siste sending i Stjernekamp. Ella Marie, Ole og Ulrikke står igjen i konkurransen. To av dem går videre til finalen 28. oktober.

Den første sjangeren denne lørdagen er musikal, med Tom Sterri som mentor og ekspert. Han blir sittende i dommerpanelet også i neste del av sendingen, der artistene synger duett med hver sin tidligere Stjernekamp-deltaker.

Sist vi snakket med Ole Børud hadde han ikke helt landet hvilken musikal han skulle hente stoff fra.

Men nå er det klart at Børud velger «Pity the Child» fra Chess.

– Kommer jeg meg til denne sendingen og skal ut i duett, så har jeg allerede bestemt meg for å ta med min niese Lisa Børud, fortalte han før forrige sending.

Hun var med på fjorårets Stjernekamp og ble nummer fire. Den plasseringen har onkel Ole allerede tangert. Men blant bookmakerne tror de Ole Børud går helt til topps.

LES OGSÅ: Ole (41) imponerer på TV-skjermen lørdag etter lørdag. Neste helg står han foran sin største utfordring til nå

Bookmakerne og folket tror på Ole

I forkant av lørdagens direktesending, seiler Ole Børud (41) opp som storfavoritt hos bookmakerne. Stavernsmannen har overbevist både dommere og publikum mer og mer gjennom høstens Stjernekamp-sendinger. Etter forrige helgs forrykende Iron Maiden-show, er han nå folkets favoritt til å stikke av med seieren i hele konkurransen, meldes det fra et spillselskap.

– Ole er en fyr som lenge har gått litt under radaren, men som i det siste virkelig har trådt fram som den store Stjernekamp-favoritten. TV-seeren har over tid sett at Børud behersker mange sjangere og utviklingen hans minner litt om det som skjedde med Knut Anders Sørum i 2016 og Adam Douglas i fjor. Forrige lørdags hardrock opptreden virker å ha overbevist våre spillere om at dette kan gå «helt hjem», forklarer Fredrik Fodnes, analytiker i spilleselskapet ComeOn.

LES OGSÅ: Før Ole går på scenen er det én ting han alltid gjør: - Det roer meg, hvis jeg blir sånn Whoaaaa!

Temperaturmåling

Oddsmarkedet fungerer som en temperaturmåler på grasrota, og tradisjonelt sett gir den en indikasjon på hva som blir utfallet av større nasjonale begivenheter.

Kommende lørdag går siste semifinale av stabelen, og kort tid før alvoret starter holder bookmakerne altså Ole Børud som storfavoritt til å ta kunne ta hjem pokalen, foran henholdsvis Ulrikke Brandstorp (23) og Ella Marie Hætta Isaksen (20).

- Ole er akkurat nå den store forhåndsfavoritten til 1.90 i odds, og vi ser på det som svært usannsynlig at han ikke når selve finalen. Men han får sterk konkurranse av spesielt Ulrikke, som i lang tid har vært folkets favoritt og har levert gode prestasjoner helt fra starten av Stjernekamp, oppsummerer analytiker Fredrik Fodnes.