Kommuneoverlegen: -En person til koronasmittet

Kommuneoverlege Hans Tomter sier det nå er to korona-smittede. Den ene er innlagt på sykehuset i Arendal og den andre er i isolat i Tvedestrand.

Kommuneoverlege Hans Tomter sier det nå er to korona-smittede. Den ene er innlagt på sykehuset i Arendal og den andre er i isolat i Tvedestrand. Foto:

To personer i samme husstand er smittet av korona. Det opplyser kommuneoverle Hans Tomter til Tvedestrandsposten.

DEL

Kommuneoverlegen sier til Tvedestrandsposten at de to personene som er smittet den siste tiden har hatt opphold i Tvedestrand.

Den ene av disse fikk positivt svar på sin korona-test mandag, og er innlagt på sykehuset.

I går kveld fikk kommuneoverlegen beskjed fra sykehuset i Arendal om at også den andre personen i husstanden er smittet. Formen på sistnevnte er i følge kommuneoverlegen fin.

- Vedkommende er hjemme i strengt isolat, og følges opp av fastlege, sier Tomter.

Kommuneoverlegen har tidligere sagt til Tvedestrandsposten at han mener de to som nå er bekreftet smittet har tatt med seg korona-smitten fra en annen kommune. Han sier samtidig at det ikke er grunn til å tro at de har smittet andre i Tvedestrand.

- Begge har en stund vært i selvpålagt isolat, og har ikke vært rundt i byen, i butikker eller på legesenter, sier Tomter.

Han understreker at det fortsatt er svært viktig at alle følger rådene om å holde avstand: To meter inne og en meter ute.

- Det er rett og slett viktig å prøve å unngå sosial kontakt, sier Tomter.

Han er også tydelig på hva han mener om påsken:

- Jeg fraråder at folk som bor utenfor kommunen kommer til Tvedestrand. Det gjelder også dagsbesøk, sier han.

Artikkeltags