Karantenereglene strammet inn: Flere elever i hjemmekarantene

Følger situasjonen tett: Kommuneoverlege Hans Tomter holder seg fortløpende orientert om utviklingen rundt corona-viruset i vårt område.

Følger situasjonen tett: Kommuneoverlege Hans Tomter holder seg fortløpende orientert om utviklingen rundt corona-viruset i vårt område. Foto:

Utbruddet av det nye Coronaviruset medfører stadig nye råd og regler. Nå strammes karantenereglene inn.

DEL

- For kort tid siden skulle man gå i hjemmekarantene hvis man hadde influensasymptomer etter hjemkomst fra land som er berørt av utbrudd. Men nå gjelder karantenen selv om man føler seg frisk etter hjemkomst, påpeker kommuneoverlege i Tvedestrand og Risør, Hans Tomter.

Tilbakevirkende kraft

De nye karantenereglene betyr at flere elever ved Tvedestrand Videregående skole må holde seg hjemme denne uken.

- De har vært på studietur i Bologna i Italia. De kom hjem 1.mars, men de nye karantenereglene har tilbakevirkende kraft, opplyser Tomter.

Det innebærer at elevene gikk på skolen i forrige uke, men de må være hjemme denne uken.

- Det gjelder også noen elever ved Sam Eyde videregående skole i Arendal, forteller Tomter.

Testes for virus

Det er også en kvinne i Tvedestrand som blir testet for det nye coronaviruset i dag eller i morgen, og som Tvedestrandsposten skrev om mandag har Kjell Lunde i Tvedestrand også tatt en test etter at han returnerte fra skiferie i Italia. Svaret er ikke klart ennå.

Hans Tomter holdes fortløpende orientert av fastlegene.

- Dette er de to tilfellene jeg kjenner til hvor det skal testes, eller har blitt testet. Men jeg må ta forbehold om at det kan være flere i karantene som jeg ikke har fått informasjon om, påpeker han.

Testes ved legevakta

- Men nå er det opprettet et sentralt prøvetakingsted ved legevakta i Arendal, det er veldig praktisk, sier Tomter.

Det betyr at alle fastleger kan henvise videre til test for nytt coronavirus der.

- Fortsatt gjelder de samme rådene, og hvis man mistenker coronavirus, eller har vært på reise i land med utbrudd, skal man ringe fastlegen sin, understreker Hans Tomter.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken