Disse ble i kveld tildelt midler av Jarls Ungdomsfond

Afleh Hussein og Yusuf Hamut tok imot støtten på vegne av asylmottaket for unge enslige i Holt, racerbåtfører Fredrik Øien, Anastasie Lunde, Eileen Fatland fra DDD/TTT, dirigent i Tvedestrand skolekorps Stine Vatne Johansen, Cecilie Granerud fra Håndballklubben, enken etter Jarl Abrahamsen Brita Abrahamsen i fondsstyret, Siw Johannessen som leder fondsstyret, Gunnar Bjørn Solfjeld representerer idrettsrådet i fondsstyret og Simen Nævestad som er leder i ungdomsrådet og nestleder i styret.

Afleh Hussein og Yusuf Hamut tok imot støtten på vegne av asylmottaket for unge enslige i Holt, racerbåtfører Fredrik Øien, Anastasie Lunde, Eileen Fatland fra DDD/TTT, dirigent i Tvedestrand skolekorps Stine Vatne Johansen, Cecilie Granerud fra Håndballklubben, enken etter Jarl Abrahamsen Brita Abrahamsen i fondsstyret, Siw Johannessen som leder fondsstyret, Gunnar Bjørn Solfjeld representerer idrettsrådet i fondsstyret og Simen Nævestad som er leder i ungdomsrådet og nestleder i styret. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

I Jarl Abrahamsens ånd har blant andre Arbeiderpartipolitiker Siw Johannessen og ungdomsrådets leder Simen Nævestad siden i mars i år arbeidet med å få fylt opp Jarls Ungdomsfond med penger.

Flere lokale aktører har bidratt, blant andre Kystkulturuka, Kiwanis, Lions Club, Tor Arne Hauge i Tahas AS og Durapart. Totalt er det kommet inn 142.830 kroner til fondet.

11 søknader

I høst har Jarls Ungdomsfond for idrett og kultur blitt markedsført overfor ungdom i Tvedestrand, og 15. september gikk fristen for å søke støtte fra fondet ut.

Totalt kom det inn 11 søknader. Fondsstyret ønsker å fordele ca. halvparten av fondsmidlene i denne første utdelingen, og på en tilstelning på kommunehuset i kveld deles det ut 69.000 kroner.

De som får støtte er:

14 år gamle Fredrik Øien fra Rørkil er tildelt 10.000 kroner av Jarls Ungdomsfond. Stipendet får han for å kunne satse videre på idretten sin, og delta i racerbåtkonkurranser i inn og utland.

- Fondsstyret ser at båtsport er en dyr hobby, og Fredrik har vist til stor satsing og gode resultater. Tilskuddet er til videreutvikling av hans talent, kommenterer styret i sin begrunnelse.

Fredrik Øien har virkelig fått vist seg frem i denne sesongen, og kan glede seg over sterke resultater. Tvedestrandsgutten, som kjører for Songe Motorbåtforening, ble nummer to både i NM og i norgescupen i år.

Friidrettsjente får støtte

Et annet idrettstalent som kan glede seg over stipend fra Jarls Ungdomsfond er Anastasia Lunde. 14-åringen, som representerer friidrettsgruppa i TT&IF, er en av landets beste i både sprint og lengde.

Hun tildeles et tilskudd på inntil kr. 5.000,- til deltakelse på treningsleir og friidrettsstevner for å videreutvikle sitt talent.

Støtte til dansere

Videre tildeles TTT et tilskudd på inntil kr. 6.000,- til deltagelse for ungdom i alderen 15-18 år i helgebaserte treningskurs ved treningssenteret.

Tilskuddet dekker kr. 600,- per deltaker i aldersgruppen for inntil 10 ungdommer.

DDD tildeles et tilskudd på inntil kr. 10.000-, til treningsleir i Tyrkia påsken 2016. Tilskuddet skal dekke undervisning og deler av transport for egne dansere mellom 13 til og 18 år.

Dessuten tildeles Adelene Agnete Johnsen ved Bårdar et tilskudd på inntil kr. 5.000,- til workshop og danseklasser i London, inklusive transportutgifter, for å videreutvikle sitt talent.

Penger til badebukser

Guttene på Tvedestrand statlige mottak for unge enslige asylsøkere tildeles et tilskudd på inntil kr. 2.000,- til innkjøp av badeshorts.

Det gis en støtte på inntil 50 kroner per badeshorts, da fondsstyret ser det som svært viktig med svømmeopplæring.

Kan kjøpe keyboard

Johannes Rønning er tildelt et tilskudd på inntil kr. 9.000,- til innkjøp av et keyboard til sitt hjemmestudio.

I pressemeldingen kommer det også frem at TT&IF Håndballgruppa er tildelt et tilskudd på inntil kr. 10.000,- til deltagelse i Svane cup iÅlborg våren 2016 for alle lagene fra 13 til og med 16 år.

Tvedestrand skolekorps kan glede seg over et tilskudd på inntil kr. 10.000,- til innkjøp av en altsaxofon og Isak Ramsvik er tildelt et tilskudd på inntil kr. 2.000,- til innkjøp av et skateboard.

Artikkeltags