Polske menn tilbød seg

Det er all grunn til å være forsiktig, mener politiet.

Det er all grunn til å være forsiktig, mener politiet. Foto:

Mennene gjorde ting og tang i hagen før de ringte på døra.

DEL

En rød, polskregistrert Fiat dukket opp utenfor et hus på Ubergsmoen i helgen og to menn lusket rundt i hagen før de ringte på og spurte om huseieren trengte noen til å gjøre malerjobber.

- Dette skjedde klokken 15.00 på ettermiddagen lørdag, opplyser lensmann Odd Holum.

Det er all grunn til å være på vakt, mener han.

Anbefaler forsiktighet

- Det har vært tilfeller der noen som gir seg ut for å være håndtverkere tilbyr seg å gjøre jobber. De ber kanskje om forskuddsbetaling og så ser man dem aldri igjen, forteller han.

Selv om lensmannen ikke vil skjære alle over én kam, er det grunn til å vise forsiktighet når håndverkere dukker opp på døra og tilbyr sine tjenester.

- Det kan dreie seg om svart arbeid. Hvis man bruker noen håndtverkere man ikke kjenner til, bør man skjekke at de er registrert og har organisasjonsnummer, råder han.

OBS

Lensmannen advarer om at dersom det skulle skje noe med håndtverkere som driver ulovlig, kan man blant annet bli sittende med et erstatningsansvar hvis det skulle skje en ulykke med arbeideren mens vedkommende utfører en jobb hos deg.

- Da er det plutselig snakk om et arbeidsgiverforhold, og du kan sitte igjen med et erstatningsansvar, sier han.

- Derfor er det all grunn til å være på vakt både overfor norske og utenlandske håndtverkere som ikke driver seriøst, sier han.

Artikkeltags