Allerede nå kan vi slå fast at den første Uke9 Kulturfestival ble en stor suksess. Det var liv og røre over hele byen, og over alt sluttet folk opp om de forskjellige arrangementene. Flere steder sto folk som sild i tønne for å få med seg det som sto på programmet. Aldri har vi sett så mange mennesker i Tvedestrand en lørdag i mars.

Styret i kulturfestivalen har gjort en fabelaktig jobb med å få frem et allsidig og interessant program – og alt var gratis!

Når vi kan konstatere at Uke9 Kulturfestival ble så vellykket – så er det verdt å merke seg at dette ikke kom av seg selv. Her har det vært et godt samarbeid og lagspill mellom initiativtakerne, næringsliv, kommunen, foredragsholdere, artister, kunstnere, frivillige og ikke minst et interessert publikum som sluttet opp om de mange tilbudene.

Hvilken annen by på Sørlandet hadde klart noe tilsvarende?

En suksess kommer som sagt ikke av seg selv. Mye ligger i spennet mellom de forskjellige programpostene som konserter, opplesinger, quiz, debatt, foredrag, forestillinger, kåseri, filmfremvisning og workshops med dans og musikkteater for barn og unge.

Positive tilbakemeldinger strømmet på til festivalstyret allerede etter åpningsarrangementet på biblioteket, og de fortsatte gjennom hele helgen.

Uke9 Kulturfestival bidro til en levende by sist lørdag. Til glede både for alle vi som bor her, og mange tilreisende.

Tvedestrandsposten gratulerer festivalstyret med en fantastisk innsats, og håper styremedlemmene ikke er for utslitt etter lørdagens festival. Det er vårt håp at Uke9 Kulturfestival blir en årviss tradisjon.

Byen trenger en slik vitamininnsprøytning på senvinteren før våren setter inn for fullt.