Gå til sidens hovedinnhold

Karoline spilte proffene av banen!

Artikkelen er over 5 år gammel

Karoline Stormo fra Nes Verk og veteranproffen Cecilie Lundgreen ble de beste norske spillerne under årets første proffturnering i Norge, Drøbak Ladies Open.

Søndag var Karoline den spilleren som hadde lavest score av alle. Det gode resultatet bidro til at ungjenta fra Tvedestrand endte på en tiende plass i turneringen.

I golfkretser snakkes det nå om hvilket stort talent Karoline Stormo er, og mange mener hun om noen år er å finne på den såkalte Europatouren for kvinnelige golfspillere.

Tysk seier

Vinneren av proffturneringen i Drøbak ble tyske Isa Gabsa som endte seks slag under par. Likevel var det amatøren fra Arendal og Omegn Golfklubb som imponerte proffspillerne mest – særlig etter søndagens storspill som sikret henne tiende plassen.

Langt foran de norske profilerte proffspillerne Marianne Skarpno, Caroline Martens og Tonje Daffinrud.

Av de 26 norske spillerne som stilte til start i Drøbak, klarte kun syv av dem cuten og dermed fikk spille lørdagen og søndagens runde. Og en av dem var Karoline Stormo.

Karoline mponerte

Tre av Team Norways europatour-spillere, Marianne Skarpnord, Caroline Martens og Tonje Daffinrud måtte finne seg i å spille med favorittstempel før turneringen, men ingen av dem klarte å innfri forventningene. 

Det gjorde derimot ungjenta fra Tvedestrand. Med unntak av Lundgreen og Stormo i topp 10, var det lite å juble for sett med norske øyne.

Proffene sviktet

Daffinrud måtte trekke seg etter åpningsrunden på 77 slag på grunn av en skade i hånden. Caroline Martens måtte ta til takke med delt 19. plass (+6), mens nummer seks på europatourens pengeliste, Marianne Skarpnord delte 23. plassen på syv over par, skriver Norsk Golf på nett.

Normalt er det lave scorer når det spilles turnering på Drøbak. Det ble ikke tilfellet under denne turneringen.

I følge Norsk Golf spådde Drøbak golfklubbs styreleder, Rune Hillås før turneringen en vinnerscore på rundt ti under par. Vinnerscoren ble til slutt på seks under. Vanskelige værforhold gjorde banen langt mer krevende enn vanlig.

Kommentarer til denne saken