- Da gikk det en champagnekork i været her, selv om det var på en torsdag, minnes Ole Morten Sundsdal.

- Ja, det var vel fruktchampagne, legger han til.

Veidekke er altså totalentreprenør for den nye skolen, som med alle anlegg vil koste ca. 850 millioner kroner.

Største noen gang

- Det er det største prosjektet som noen gang er bygd i Tvedestrand, og det største som Veidekke har bygd i Aust-Agder, forteller han.

Nå har skolen reist seg ved Mjåvann, og det er bare et drøyt år til den skal stå ferdig.

Ole Morten Sundsdal bor selv i skolens nabolag, på Bakkevei i Tvedestrand.

Til daglig jobber han med å følge opp mange andre byggeprosjekter i fylket, og ikke minst skaffe nye oppdrag for det store entreprenørselskapet. Men han synes det er ekstra gøy å følge med på denne skolen i Tvedestrand.

- Jeg er innom så ofte jeg kan, sier han.

Kommer fra Songe

Ole Morten Sundsdal, som nå har fylt 50 år, forteller at han er oppvokst på Røysland ved Songe.

Etter ungdomsskolen og videregående skole i Tvedestrand, valgte han ingeniørstudier. Han forteller at han gikk på ingeniørhøgskolen i Grimstad, der han var ferdig i 1993.

Etter å ha bodd og jobbet en del år i Stavanger på 90-tallet, valgte han og kona å flytte tilbake til Tvedestrand i 2001. De kjøpte et hus på Bakkevei, og har bodd her siden.

Sundsdal forteller at han jobbet 15 år for Skanska, et annet stort entreprenørselskap, før han ble ansatt i Veidekke i 2012. Siden nyttår har han vært avdelingsleder i Arendal, det vil si for Veidekkes avdeling i Aust-Agder.

- Hva er du engasjert med på fritiden?

- Jeg synes det er veldig moro å gå ski, og går både på ski og rulleski. Jeg prøver også å sykle litt. Og så er det fotball. Da minstemann spilte, var jeg med som fotballtrener. Det vil si, det var da ungene var så små at det ikke krevdes så store kunnskaper for å være trener, forteller han.

Fantastisk fotballhelg

Ole Morten medgir at fotball også kan engasjere ham fra godstolen i stua, iallfall når hans favorittlag Liverpool spiller. Stemningen var derfor helt på topp da de vant Champions league lørdag kveld.

- Det har vært en fantastisk helg! fastslår Ole Morten Sundsdal.