Oppdatering kl. 13:30:

– Jernbanen er åpnet igjen, men togene kjører med redusert hastighet mellom Neslandsvatn og Gjerstad, til vi får klarsignal fra politiet, forteller pressekontakt Gina Scholz ved NSB.

– Det er to tog som er kraftig forsinket på grunn av dette – ett i hver retning. De er over en time forsinket, sier hun.

Leter etter biltyver

Politiet i Agder meldte tidlig onsdag ettermiddag på Twitter at en polititjenestehund er påkjørt og drept av toget i Gjerstad.

– Vi har tre patruljer ute for å lete etter to mulige biltyver i Gjerstad-området, forteller operasjonsleder John Repstad til Aust-Agder Blad.

Han forteller at bilen ble meldt stjålet i Arendal i går.

Bilbrann i Drangedal

Ifølge Agderposten settes jakten i forbindelse med en bilbrann i Drangedal natt til onsdag.

– Vi reiste ut til stedet og fant en utbrent bil. Derfra fulgte vi spor som førte oss over fylkesgrensa til Gjerstad, sier operasjonsleder Terje Pedersen i Sør-Øst politidistrikt til Agderposten, og legger til at det ble iverksatt en politiaksjon hvor politiet i Telemark og Agder samarbeider.

Vet ikke hva som skjedde

– Vi gjør sporsøk ut fra bilen. Det er snø der borte, så vi kunne se at det er to forskjellige spor, sier Repstad til Aust-Agder Blad, og forklarer at snøen gjør det tungt å søke.

Repstad vet foreløpig ikke hva som skjedde da politihunden ble påkjørt og drept av toget.

– Jeg vet ikke hva som har skjedd. Det opprettes rutinemessig sak på hendelsen.

Har stengt jernbanen

Pressevakt ved Bane Nor Randi Folke-Olsen opplyser at jernbanen er stengt fra Neslandsvatn til Gjerstad.

– Stengingen av jernbanen har ikke direkte med påkjørselen av hunden å gjøre. Politiet har en aksjon i området, og har gitt oss beskjed om å stenge.

Folke-Olsen forteller at hendelsen er meldt til analyseenheten for at de skal finne ut hva som har skjedd.

– Det er helt fryktelig tragisk. Det er nok tragisk både for politiet og lokføreren, sier hun.