(Siste)

– Vi glemmer igjen de utroligste ting når vi er på ferie, men det er kanskje litt godt å vite at vi ikke er alene om å være litt distré når det er på tide å reise hjem, sier Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI Norge. Her er charterselskapets topp 10-liste over gjenglemt sakerf.

1. Mobiltelefon

Paradoksalt nok så er de aller fleste klistret til telefonen store deler av ferien. Likevel er det den gjenstanden flest glemmer når de skal hjem.

– Dette er også den forglemmelsen som vekker størst panikk hos våre gjester, og man er villig til å gjøre det meste for å komme på nett igjen, sier Aspengren.

2. Pass

Mens frustrerte reisende febrilsk gjennomsøker alt av bagasje på leting etter passet sitt, så ligger det 9 av 10 ganger igjen på hotellrommet. I noen tilfeller fører dette til en ufrivillig forlengelse av ferien.

Saken fortsetter under bildet.

3. Undertøy

Undertøy har en tendens til å ende opp på de rareste steder på et hotellrom, da er det kanskje ikke så rart at nettopp gjenglemt undertøy er nummer tre på listen vår. Det er ikke noe hotellene er veldig begeistret for.

4. Koffert

– Har du mye tøy som må legges til vask etter ferien? Mange feriegjester ser ut til å løse det problemet ved simpelthen å la kofferten stå igjen. Alternativt stoler de på at reisepartneren har hatt den med til resepsjonen og inn på transferbussen.

5. Kosedyr

En småbarnsfamilies verste mareritt skjer oftere enn man skulle tro. På 5. plass finner vi altså gjenglemte kosedyr. Mange familier rekker å komme tilbake til hotellet for å hente den gjenglemte skatten, mens de fleste andre velger å betale for å få den sendt hjem, koste hva det koste vil.

6. Badetøy

Mange ønsker å forlenge ferien så langt det går, og tar et siste bad eller nyter solen helt fram til det er på tide å dra til flyplassen. Dette fører til at badetøy som er hengt opp til tørk på balkongen, ofte blir hengende også etter at gjestene har dratt.

7. Nøkler

Husnøkler og bilnøkler – du har jo ikke brukt dem på to uker, så det er nok ikke det første man tenker på når man hopper på kofferten for å få den lukket igjen.

– Det er også noe mange først oppdager når de skal hente bilen eller låse seg inn i huset, uttaler Nora Aspengren.

8. Smykker

Ringer, armbånd, klokker og halssmykker. Hotellene får overraskende mange telefoner fra fortvilte gjester som har glemt igjen forlovelsesringen sin. Heldigvis blir de som regel funnet igjen.

9. Strandleker

Etter hundrevis av sandslott og omganger med vannpistolen blir disse strandfavorittene ofte liggende igjen på hotellrommet. Det er usikkert om det er foreldrene som har fått nok, eller om det er noe man faktisk ønsket å ta med hjem.

10. Solbriller

Solbriller er et must om sommeren, det er derfor merkelig at det er så mange som glemmer dem igjen. Kanskje er det en unnskyldning for å kjøpe nye? (ANB)