Gå til sidens hovedinnhold

Blir det rekord på Lucia neste søndag?

Fagerheikongen neste søndag

Artikkelen er over 4 år gammel

Neste søndag er det klart for skogsløpet Fagerheikongen. Lucia Philipp (18) er blant dem som står på startstreken, og da kan det ligge an til ny rekord i kvinneklassen.

Når vi snakker om lange og gode tradisjoner i Tvedestrand, så er Fagerheikongen definitivt blant arrangementene det er verdt å ta vare på og slutte opp om. I år arrangeres løpet for 42. gang!

Kupert terreng

Løpskomiteen, med Gunnar Bjørn Solfjeld i spissen, ønsker nok en gang alle vel møtt til et realt nappetak i skogene rundt Tvedestrand!

Løypene i Fagerheikongen går på skogsveier og stier i et naturskjønt og variert terreng. Hovedløypa er ca. 25 kilometer lang og har to matstasjone. Den korte løypa ca. 15 km med en matstasjon.

Løypene er kuperte, og det høyeste punktet er Fagerhei, 175 moh.

Tøff konkurranse

Fagerheikongen samler mange spreke konkurranseløpere. I år er det nok mange som er spent på hva Lucia Philipp kan prestere.

Under Tvedestrandslekene for to uker siden satte hun alle sine mannlige konkurrenter på plass på 3.000 meter. Neste søndag stiller 18-åringen fra Songe til start på 15 kilometeren, og det betyr at Guro Sollids rekord på 1.05.28 fra 1995 lever farlig.

Lucia Philipp skal for øvrig 14. oktober delta på NM i terrengløp i Vik kommune, på sørsida av Sognefjorden.

Les også

Løp fra alle mannfolka i sitt første baneløp

 

Trimklasse

For å delta på Fagerheikongen trenger man imidlertid ikke å være på samme nivå som Lucia. Det finnes nemlig også en egen trimklasse, som er åpen for alle. Her kan man velge mellom en 6 kilometersløype som går tur/retur Feltstykket eller man kan gå løs på 15-km løypa.

De som vil delta i trimklassen melder seg på litt før starten går, og startkontingenten er 20 kroner. Har du med deg hele familien, er startkontingenten 40 kroner. Andre deltakere må melde seg på innen 20. september.

Les også

Lucia med hinsides sterk løyperekord

 

Flotte premier

Fagerheikongen er kjent for meget god premiering i hver klasse. «Fagerheikruset» går til alle som fullfører for første gang. Raskeste løper uansett klasse i lang løype blir kåret til Fagerheikonge, og får napp i en flott vandrepokal. I tillegg er det en en rekke vandrepokaler.

Mange har løpt Fagerheikongen år etter år. Gunnar Bjørn Solfjell leder her, med 38(!) gjennomførte løp, ett mer enn Jan Eldrup.

Kommentarer til denne saken