Erling Holm refset folk på «usosiale medier»

tok til motmæle: Erling Holm (H) reagerer på at folk dømmer planene for Lyngør nord og ned på «sosiale og usosiale medier». Han påpekte at Lyngør trenger positiv utvikling, og at planene er på et innledende stadium.

tok til motmæle: Erling Holm (H) reagerer på at folk dømmer planene for Lyngør nord og ned på «sosiale og usosiale medier». Han påpekte at Lyngør trenger positiv utvikling, og at planene er på et innledende stadium. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

- Lyngør trenger positiv utvikling, sier Erling Holm (H). Han tok til motmæle mot kritikken som hagler over utbyggerne på det han kalte «usosiale medier».

DEL

Najaden Holding AS har møtt stor motstand etter at de lanserte sine utviklingsplaner for Lyngør og Gjeving. I Lyngør er det nå dannet en aksjonsgruppe for å hindre utbyggingen av totalt 20 fritidsboliger og boliger.

Les også: - Mange føler seg lurt

Helt i startfasen

Da kommunestyret tirsdag kveld skulle ta stilling til om planprogrammet for utviklingen av Lyngør-eiendommen kan legges ut på høring, tok Høyres Erling Holm et oppgjør med de skarpeste kritikerne.

- Hele planen er nå på et innledende stadium. Når en leser det som skrives på sosiale og usosiale medier, skulle en tro at dette er noe som allerede er opp og avgjort, og at rike engelskmenn får lov til å bygge det de vil. Så er ikke tilfelle, understreket Holm.

Les også: -De forandrer litt mening underveis, slik som alle oss andre

Trenger utvikling

Han la til at denne saken følger helt normale prosedyrer for reguleringsprosesser.

- Lyngør trenger positiv utvikling. Kanskje kan disse planene bidra til det. Jeg synes det blir feil å slå handa av utbyggerne, og dømme planene  nord og ned, sa Holm.

Han trakk også frem at kommunen er opptatt av at det skal kjøres en god prosess, der alle som ønsker det kan komme med innspill til planprogrammet, eller til reguleringsplanen som kommer etterpå.

Les også: Vil politikerne tillate 20 nye boliger og fritidsboliger i Lyngør?

Ikke enkelt å avvike

- Det kan også være nyttig å minne om at denne eiendommen er underlagt en rekke lover. Det er ikke kurant å avvike fra disse, sa Høyre-politikeren.

Han påpekte også at utbyggerne har til hensikt å legge til rette for allmennheten med blant annet brygger, samt enklere tilgang til Sandbukta.

For øvrig var Holm klar på at Najaden Holding AS ikke bør få lov til å bygge noe som helst langs sjøen øst for veien fra Lyngørsundet til Sandbukta.

Ville stoppe planene

Svein Olav Hageli (Ap) var ikke like positivt innstilt. For det første er han helt overbevist om at alle boenhetene i realiteten vil bli hytter.

- Men det jeg reagerer mest på, er at man overhodet ikke tar seg bryet med å snakke med lokalbefolkningen når man lanserer så store planer. Jeg synes vi skal sende et signal om at denne fremgangsmåten ikke er god, og si nei til at planprogrammet kan legges ut på høring nå, sa Hageli.

Han fikk imidlertid ikke flertallet med seg. Av kommunestyrets 25 representanter, var det kun ni som støtte Hageli.

Dermed vil planprogrammet nå legges ut på høring, der det er åpent for hvem som helst å uttale seg.