Grunneier tiltalt for trusler mot E18-prosjektleder

E18-prosjektleder Harald Tobiassen mottok en rekke trusler fra en grunneier i Arendal.

E18-prosjektleder Harald Tobiassen mottok en rekke trusler fra en grunneier i Arendal.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Ikke alle er begeistret for den nye E18 mellom Tvedestrand og Arendal. Det har E18-prosjektleder Harald Tobiassen i vegvesenet fått erfare.

Tiltalt for trusler

Over en periode på over et år mottok han og vegvesenet en rekke trusler fra en grunneier i Arendal.

Grunneieren, en mann i 50-årene, ønsket ikke at den nye E18-traséen skulle gå i nærheten av eiendommen hans, og truet med å ta i bruk alle midler for å hindre det.

Nå er han tiltalt for trusler.

Stilte spørsmål

I tiltalen som politiadvokat Harald Ryengen nylig tok ut, refereres det til tre episoder der grunneieren rettet trusler mot vegvesenet generelt, og mot prosjektleder Harald Tobiassen spesielt.

Den første episoden fant sted i august 2013. I et møte med vegvesenet skal grunneieren da blant annet ha stilt følgende spørsmål til Tobiassen:

- Vet du hvorfor amerikanerne har våpen hjemme? Jo, for å forsvare familie og eiendom.

Ville sabotere

Grunneieren gjorde det videre klart at han ved den minste motorlyd fra den nye veien som forringet hans eiendom, ville ringe dag og natt til Tobiassen

Han truet også med å sabotere hver eneste maskin vegvesenet plasserte på hans eiendom.

- Eget ansvar

I et nytt møte med vegvesenet i november i fjor, kom mannen med nye trusler. Denne gangen advarte han blant annet om at enhver aktivitet fra vegvesenet på hans eiendom, ville skje på eget ansvar.

- Som jeg tidligere har uttalt vil jeg bruke alle midler for å avverge at eiendommen vår blir stjålet, skal mannen ha sagt.

Vile bruke alle midler

Senere samme måned ringte grunneieren en ansatt i vegvesenet. Han kom da med flere truende utsagn mot Tobiassen.

- Harald Tobiassen har ødelagt to og et halvt år av våre liv, og vi er fire. Det blir 10 år. Det skal Harald Tobiassen betale tilbake, jeg skal bruke alle midler, uttalte han blant annet.

Under den samme telefonsamtalen gjorde grunneieren det også klart at han planla å gå til fysisk angrep på prosjektlederen.

- Jeg skal banke den driten som du aldri har sett maken til, skal han blant annet ha sagt.

Ikke vanlig

Harald Tobiassen ønsker ikke å uttale seg til Tvedestrandsposten om den aktuelle saken, men sier det er svært sjelden vegvesenet mottar trusler av denne typen.

Saken mot grunneieren kommer opp i Aust-Agder tingrett i desember.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken