Gå til sidens hovedinnhold

Det koster vanligvis 60.000 kroner. Nå får 20 ungdommer gratis plass: – Det er førstemann til mølla

Det koster egentlig 60.000. Nå kan 20 heldige ungdommer får plass gratis.

Det siste året har vært tøft for de unge, og spesielt de som er utenfor skole og arbeid. Derfor ønsker Christian Radich, med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB, å gi bort 20 plasser i Windjammer-programmet, til unge som trenger det.

– Dette er en unik mulighet til å få en ny start, bli kjent med andre unge og oppleve en måned ombord på Christian Radich, sier direktør i Stiftelsen Christian Radich, Vidar Pederstad. Han startet Windjammer i 2018, og har siden hatt med rundt 200 unge mennesker gjennom programmet, sier han i en pressemelding.

Et livsmestringsprogram

Windjammer er et livsmestringsprogram bygget rundt en måneds seilas med seilskuta Christian Radich. Ombord jobber deltagerne i vaktlag sammen med mannskapet, og får oppleve livet til sjøs. Alle får basiskurs i sikkerhet og grunnleggende sjømannskap, og i tillegg kan de velge å delta på workshoper i førstehjelp, kokketjeneste, maskinist, båtsmann, tømrerfag eller navigasjon.

– Det er en helt spesiell reise å delta i Windjammer. Du får sterke naturopplevelser, vennskap for livet og muligheter til å mestre ting du ikke trodde du ville klare. Og det beste med programmet er at det er både en indre og en ytre reise, sier Pederstad.

Gir stipend til 20 unge

Windjammer-seilaset rammes inn av samlinger på land, der deltagerne blir bedre kjent med både seg selv og de andre deltagerne. Målet er at deltagerne skal finne mer ut av hva som motiverer dem, hva de er gode på og hvordan de kan bruke dette videre i livet sitt.

En plass i Windjammer koster normalt 60.000 kroner, og nå gis det stipend til 20 unge i alderen 16-25 år som står utenfor skole og arbeid. Interesserte kan melde seg på stiftelsens nettsider og vil deretter bli invitert til en samtale.

Kommentarer til denne saken