Vil rådmannen ha en spøkelsesby?

Dropp forslaget: - Vi drukner ikke akkurat i tilbud her i byen, og med dette forslaget ser det ut som et forsøk på å kvele utelivsbransjen helt, skriver Jan Erik Pedersen. (Foto: Marianne Drivdal)

Dropp forslaget: - Vi drukner ikke akkurat i tilbud her i byen, og med dette forslaget ser det ut som et forsøk på å kvele utelivsbransjen helt, skriver Jan Erik Pedersen. (Foto: Marianne Drivdal)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Jeg sitter her og vet ikke helt om jeg skal le eller grine.

DEL

Leserbrev Jeg har akkurat lest rådmannens forslag om regler for støy og nattero.

Det er ikke ofte jeg føler et behov for å ytre mine meninger som dette, men denne klarte jeg rett og slett ikke å la ligge.

Jeg foreslår at vi like gjerne innfører et portforbud mellom 23:00 og 06:00 her i byen!

Et ordentlig portforbud, håndhevet av politiet slik at vi kan bli kvitt alle disse forferdelige menneskene som lager så fryktelig med støy her i byen. Få dem bort!

Nei vent, vi lever jo i 2014, straks 2015, stemmer det.

Les også: Vil ha ro i byen mellom klokka 23 og 06

Mitt forslag er naturligvis helt latterlig, men dessverre ikke noe mer latterlig enn hva som nå blir lagt frem for, og skal behandles av, politikerne i Tvedestrand kommende uke.

Jeg undres: Er det et kjempestort problem at folk lager masse støy her i byen som jeg ikke er klar over?

Er det virkelig behov for et vedtak som sier at fra kl 23 skal det være nattero?

Det er også i dag mulighet til å ringe politiet hvis det er noen som sjenerer oss og ikke minst forstyrrer vår nattero.

Stadig leser vi jo om at politiet har blitt tilkalt på grunn av en eller flere støyete mennesker i sentrum.

Hvis politiet tilfeldigvis er i nærheten av Tvedestrand, får de kanskje tatt hånd om det. De får da fort et pålegg om å være stille og forsvinne fra sentrum.

Imøtekommes ikke dette, vil det kunne resultere i arresten og bøter.

Dette funker. Jeg har til og med prøvd det selv. Å ringe politiet altså.

Det sies i forslaget at det skal kunne gis dispensasjon i perioder og ved større arrangementer.

Definer et større arrangement.

Må vi opp på Skagerak Across-skala for å gå inn under denne kategorien? Ja, da blir det ikke mye igjen her i byen.

Hva med bryllupsfesten til Ola og Kari på rådhuset? Må volumknappen ned til hviskevolum, gjestene på utsiden jages inn og kun sitte inn og koseprate etter kl 23:00?

Jeg har mange års erfaring i utelivsbransjen og driver nå Sør Security, et firma tett knyttet opp mot utelivet. Forslaget til rådmannen gjør meg derfor ikke bare oppgitt, men også direkte bekymret.

Hva med utelivsbransjen??

Vi drukner ikke akkurat i tilbud her i byen, og med dette forslaget ser det ut som et forsøk på å kvele utelivsbransjen helt.

Skal beboerne på Labakken nå kunne ringe politiet da de hører musikk fra Dags Pub en lørdag kl 00:30 i perioden hvor det ikke er gitt dispensasjon?

Hva med beboeren i nedre Østerkleiv (for orden skyld: jeg sikter ikke til noen spesielle) som plages av den litt høye praten fra de 10 arbeidskarene som har lønningspilsen på Flåta en sen fredagskveld?

Jeg startet mitt første firma i 2002. Som reklame fikk jeg trykket opp noen brosjyrer som jeg leverte ut i postkassene til folk. Noen måneder tidligere hadde det vært en artikkel i Tvedestrandsposten om «spøkelsesbyen Tvedestrand», et «tema» jeg valgte å spille videre på. Den gang var det ment som et humoristisk innslag.

Rådmannen er i mine øyne virkelig på god vei til å styrke dette inntrykket om «spøkelsesbyen Tvedestrand», men det er dessverre ikke lenger morsomt.

Jeg ble for kort tid siden samboer med jenta jeg vil dele mitt liv med. Hun flyttet fra Skien og ned hit til Tvedestrand.

Hun spurte meg etter å ha lest artikkelen i Tvedestrandsposten: «Hva slags spøkelsesby er det jeg egentlig har flyttet til?»

Smilet var der, men jeg kunne se at det også var noe alvor i det hun spurte om.

Jeg må innrømme at jeg tar meg i å tenke det samme: Hva slags by er det jeg har tatt henne ned til??

En by hvor barn robber kiosken på Halloween mens foreldrene står anerkjennende og ser på, og hvor det snart ikke er lov til å bevege seg på utsiden av dørene etter kl 23:00?

Misforstå meg rett:

Jeg er glad i byen min og blir sannsynligvis/forhåpentligvis boende her i mange MANGE år til, så min bønn kjære rådmann og politikere: Ikke gjør Tvedestrand til en større «spøkelsesby» enn det allerede er.

Ta til fornuften og legg dette forslaget hvor det hører hjemme. Helst i makuleringsmaskinen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags