Til alle foreldre til ungdomsskoleelever på Vegårshei

Viktig tema: - Jeg har ett sterkt ønske om at vi foreldre kan tørre å si NEI til ungene våre, for eksempel når de spør om å opprette en Ask.fm konto. Om alle foreldre tør å si nei til noe, så er det ikke kun ett barn som får nei?og heller ikke så kjedelig å være «den eneste» som ikke er der!

Viktig tema: - Jeg har ett sterkt ønske om at vi foreldre kan tørre å si NEI til ungene våre, for eksempel når de spør om å opprette en Ask.fm konto. Om alle foreldre tør å si nei til noe, så er det ikke kun ett barn som får nei?og heller ikke så kjedelig å være «den eneste» som ikke er der!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Dette er et hjertesukk?.som jeg har lyst til å nå ut med til mange ungdomsskoleforeldre.

DEL

Leserbrev Det jeg tenker på er at vi foreldre til 13-, 14- og 15-åringer, ikke må bli likegyldige til hva ungene våres blir med på av sosiale medier!

Jeg har sett at mange av ungdomsskoleelevene på Vegårshei har blitt med på Ask.fm i det siste (og noen har nok vært der lenge).

Jeg lurer og tenker? Spør ungene foreldrene først om de får lov?

Sier foreldre bare ja uten å vite hva de svarer ja til?

Har vi foreldre peiling på hva Ask.fm egentlig er?

Er det slik at vi bare har resignert, og gitt opp å følge med på hva ungene våres deltar i på nettet?

Sier vi ja til det meste? Bare for å ikke være de «kjipe» foreldrene?

Jeg blir bekymret for hvordan dette går!

Kan vi ikke tørre å si NEI til noe?

Ask.fm har vært mye omtalt i media (nyheter, aviser osv). Det har vært enormt mye mobbing og ekkel prat på Ask.fm. Prat som ikke egner seg for 13-14-15-åringer.

Dette er et sosialt medie der folk kan være anonymt pålogget, og det er derfor en gylden mulighet til å slenge dritt og ekkel prat, uten at noen andre får greie på hvem som har skrevet det. Slik sett skiller Ask.fm seg litt ut fra Facebook, Instagram, snap-chat.

Jeg har ett sterkt ønske om at vi foreldre kan tørre å si NEI til ungene våre, for eksempel når de spør om å opprette en Ask.fm konto. Om alle foreldre tør å si nei til noe, så er det ikke kun ett barn som får nei?og heller ikke så kjedelig å være «den eneste» som ikke er der!

Vet du om barnet ditt er inne på Ask.fm?

Vet du hva de skriver og leser der inne?

Jeg tror vi må tørre å sette grenser, tørre å si nei. Og tørre å sjekke hva de egentlig holder på med på de ulike sosiale mediene? (de kan lure oss trill rundt om de vil ).

Kanskje du tenker at jeg virker en smule rar som skriver dette?

Men jeg har bare et ønske om at fleer har lyst til å stå sammen om å ha noen grenser for ungene våre! Og ikke bare godta at de vil laste ned apper og opprette kontoer på ulike sosiale medier. Kanskje vi kan droppe at hele ungdomsskolen er på Ask.fm? Om det bare er en eller to elever på ungdomsskolen på Vegårshei som kan slippe å bli mobba eller å få slengt noen stygge kommentarer på Ask.fm, så er det vel verdt det?

Håper du/dere vil være med på å tørre å si NEI!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags