Nattero for dem som bor her

Mange anmeldelser: Dette er noen av de kriminelle forholdene Thorfinn Eskild har anmeldt. Han mener rådmannens forslag om nattero er helt på sin plass.

Mange anmeldelser: Dette er noen av de kriminelle forholdene Thorfinn Eskild har anmeldt. Han mener rådmannens forslag om nattero er helt på sin plass.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hva er det så en tvedestrandsborger som undertegnede må utstå? Jo, det er alt fra innbrudd og tyveri av snøfresere, knuste vinduer, istykkerkuttede bildekk, stjålne motorer, sykler osv.

DEL

Leserbrev I forbindelse med revidering av politivedtektene har rådmannen foreslått at det på, eller i umiddelbar nærhet av, offentlig sted, bør være nattero mellom klokken 23.00 og kl. 06.00. Det er et godt forslag.

En burde forventet at politikere - selv de som bor på øyer og heiknatter - hadde satt seg inn i hvordan det tidvis er i sentrumsområdet.

Les også: Tvedestrands krav om nattero vekker oppsikt

Selv kan jeg vise til mellom 20 og 30 anmeldelser for kriminelle forhold. I fare for å bli ment å være en grinebiter som anmelder det meste, vil jeg vise til at en av våre lokale «helter» feiret at han hadde foretatt 100 brekk uten å ha blitt tatt. Han ble tatt senere, men fikk sikkert kvantumsrabatt når straffen skulle utmåles.

Hva er det så en tvedestrandsborger som undertegnede må utstå? Jo, det er alt fra innbrudd og tyveri av snøfresere, knuste vinduer, istykkerkuttede bildekk, stjålne motorer, sykler osv. Fysiske trusler har heller ikke manglet. Verdier for flere hundre tusen er stjålet. Og vi skal være takknemlige for at vi har et forståelsesfullt lokalt forsikringsselskap.

Les også: Politikerne vil ha ro i byen ved midnatt

Det er heller ikke hyggelig å våkne opp til at vindusruter både hos meg og naboen er skutt i stykker.

Det som kjennetegner de fleste i de kriminelle og narkotikapregede miljøene, er at de våkner sent på ettermiddagen og holder på det meste av natten.

Nattebråk er det selvsagt de som bor i nedre bydel som får merke sterkest. Jeg har hørt at det har vært folk som har flyttet fra stedet på grunn av slike forhold.

Det går da ikke an å karakterisere forslaget fra rådmannen som latterlig, eller stå som en lokal høyrepolitiker med et flir om munnen når man blir intervjuet av NRK Sørlandet.

Les også: Vil rådmannen ha en spøkelsesby?

Forleden dag fikk politikerne presentert reklamefilmen som Byløft har fått utarbeidet. Den tar sikkert sikte på å få flere folk til Tvedestrand. Det er vel og bra, men de som blir vist filmen bør få rede på at de i tilfelle kommer til en sentrumsslum som flyter av alkohol og narkotika.

Les også: Vil ha ro i byen mellom klokka 23 og 06

Det er heller ikke hyggelig å våkne opp til at vindusruter både hos meg og naboen er skutt i stykker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags