Gå til sidens hovedinnhold

Dag Halvorsen: - Rektor tolker reglene for rigid

Artikkelen er over 1 år gammel

Rådmann i Åmli, Christina Ødegård, understreker at det er skoleeier som skal sette premissene for skolen.

- Dette må også gjelde skoleturer. Skal gratisprinsippet følges, må det heller ikke være krav om dugnad, uttaler rådmannen.

Ikke ulovlig med dugnad

Dag Halvorsen ser det anderledes.

- Det må jo ikke være krav om dugnad, sier han til Tvedestrandsposten etter det siste kommunestyremøtet.

Ap-politikeren mener rektor Odd Arne Eliassen tolker regelverket for rigid.

- Gratisprinsippet skal holdes, men det er meg bekjent ikke ulovlig med dugnad i Norge. De som ønsker dette kan gjøre det, men man må også være forberedt på at pengene skal dekke reise til alle elevene, også de som har foreldre som eventuelt ikke stiller på dugnad – for det må være frivillig, sier han.

Les også

Nei til Polentur fra Åmli-rektor, ja på Vegårshei

 

Halvorsen mener det er mange muligheter, hvis man ser dem.

- Men skolen skal bidra med lærere som skal være med på turen etter gratisprinsippet. Så kan foreldre som ønsker å være med, dekke dette selv. På den måten får alle barn oppleve en slik tur, ikke bare de fra ressurssterke familier, sier Halvorsen, som sammen med kona har vært med de tre barna sine på Polenturer.

- Viktig og lærerik tur

Tidligere leder av Ungdomsrådet i Åmli kommune, Natalie Lien, er avgangselev ved Åmli og Tvedestrand videregående skole.

Hun var selv på Polenturen i 10. klasse.

- Det var en svært lærerik tur, og det gir et helt annet perspektiv å være der i virkeligheten enn det man får gjennom lærerbøker og det mener jeg er viktig, sier Lien til Tvedestrandsposten.

Kommentarer til denne saken