- Bruk adventstida til det den er ment for

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ordfører Jan Dukene oppfordrer alle til å slappe av og ikke stresse i tiden frem mot jul.

DEL

Det var ordføreren som hadde fått det høytidelige oppdraget å tenne julegrana på brygga. Lørdag var det julegateåpning i byen, og det vrimlet av mennesker fra tidlig morgen til sent på kveld.

Se bilder fra hele dagen her.

I Gågata var det flere boder som lokket med alt fra varm gløgg, til nystekte munker og juledekorasjoner. Værgudene var imidlertid ikke helt på lag, og selv om det er første helga i advent uteble miraklene, så derfor pakket noen sammen litt tidligere enn planlagt.

Det var også satt opp egen julebåt fra Sandøya slik at øyfolket kunne få litt impulser fra det urbane bylivet. Et tilbud som ble meget godt tatt i mot, det var ikke plass til flere om bord da den la fra kai etter julegrantenningen.

Ettersom nettene allerede har blitt lengre, og kulda for lengst har satt inn, var det godt å kunne trekke inn i varmen på Rådhuset. Her hadde «Sans for jul» inntatt lokalene, et marked arrangert av Made on Sandøya, Designkokken og Byløft.

Markedet fylte begge etasjene, og i dansesalen oppe var det egen mathall, hvor kokker og konditorer og til og med en osteprodusent fra Lillesand bød på himmelske smaksprøver.

Nede bugnet det av lokal design, gaver, kaker og blomsterdekorasjoner.

Når shoppingen var unnagjort ruslet de fleste opp på Torget, hvor nissen ventet sammen med Tvedestrand musikkorps og drillpiker med museflekker og røde kinn. Store og små nisser marsjerte sammen gjennom byen, før ordføreren ventet på brygga ved siden av et enormt grantre.

- Bruk adventstiden til det den er ment for. Stress ned og slapp av, oppfordret ordføreren før juletreet lyste opp i all sin prakt.

Så ble julen i Tvedestrand offisielt åpnet med å gå rundt juletreet, akkompagnert med julesang fra Mannskoret.

Artikkeltags