Gå til sidens hovedinnhold

Visste du at det finnes en egen «sørlandshytte» i Oslo?

Sørlandets perle – i Lillomarka Oslo

Artikkelen er over 5 år gammel

Sørlandslaget søker nye sørlendinger i Oslo og omegn til bruk av Sørlandshytta i Oslo.

Alle med et forhold til Sørlandet, enten man er oppvokst eller har feriert på Sørlandet, vet at det er mange idylliske perler der. Perler som man med rette kan være stolte av.

Men det som færre sørlendinger vet om, er at det midt i Lillomarka mellom Sørskogen og Lilloseter ved Vennervann, finnes en sørlandsidyll - Sørlandshytta.

Bygd på dugnad

Hytta ble bygd på dugnad av sørlendinger bosatt i Oslo, og stod ferdig i 1939. Sørlendinger som studerte eller jobbet i Oslo ønsket seg et samlingspunkt i marka da det på den tiden var både dyrt og tungvint å komme seg til Sørlandet.

- I 2014 hadde vi 75-års fest på hytta med mange besøkende. Det ble servert helstekt gris, noe som er imponerende å få til langt fra folk, forteller Otto Aasebø i Sørlandslaget.

- Men vi ønsker at mange flere sørlendinger skal oppdage denne flotte hytta i Lillomarka inne i Oslo, legger han til.

Populær hytte

Langt opp på 1970-tallet var det flere hundre medlemmer. Hver helg var det gjester på hytta, og det var faste vaktlister der man sørget for at gjestene kunne komme til oppvarmet hytte. Det var et yrende liv og mange som benyttet hytta til dagsturer og overnatting.

Til dagsturer

Sørlandslaget har, som alle andre bygdelag, hatt en stor nedgang i medlemmer og aktivitet etterhvert som tiden har gått. Men fortsatt står hytta der like flott som før, og brukes hovedsakelig av en gjeng medlemmer som benytter den til dagsturer og overnattinger.

Det er også faste arrangementer både sommer og vinter som samler sørlendinger og andre med tilknytning til Sørlandet til festlig lag.

Dersom du vil vite mer om hytta, kan du gå inn på nettet på «Sorlandslaget.no».

Kommentarer til denne saken