(Kragerø Blad Vestmar)

Det var ved 10.30-tida fredag formiddag at Vegtrafikkesentralen meldte om et vogntog som sperret veien mellom Bustrak og Gautefall ved 10:30-tida fredag. Vogntoget sto i bakkene som går fra Bustrak og opp til Gautefall.

På nettsidene til Statens vegvesen ble det lagt ut en trafikkmelding hvor det ble opplyst om at veien var stengt som følge av berging av kjøretøy. Kjøretøyet sto plassert ved Sortdalsmyra.

Like før klokka 11:00 meldte Vegtrafikksentralen på Twitter at veien fortsatt var stengt, og at bilberger var på vei.

Glatt

Ifølge yr.no skal det være rundt null grader på Gautefall fredag formiddag, og tidligere i uka har Gautefall fått det første snøfallet denne vinteren.

Trafikkoperatør ved Statens Vegvesen, Andreas Larsen, forteller at de har fått melding om at det er glatt på veien på stedet, og at det sannsynligvis er bakgrunnen for at vogntoget ikke kom seg videre.

– Verken vi eller politiet har vært der, men det vi vet er at bilberger er på vei, og vi har fått melding om at det er glatte føreforhold på stedet. Men hvilken stand kjøretøyet er i og hvordan det er utstyrt, det har vi ingen informasjon om nå, sa han og fortsatte:

– Kjøretøyet står sånn plassert at det sperrer begge kjørefelt.

Politistasjonssjef i Kragerø, Øystein Skottmyr, opplyser overfor KV at det er snakk om en asfaltbil som har fått problemer på glatt veibane. En henger var delvis ute av veibanen.

Like før klokka 13.00 melder Vegtrafikksentralen at bilen er berget, og at veien nå er åpnet igjen.