Nes Verk golfpark åpner for spill på halve hovedbanen allerede i morgen, og i neste uke åpnes hele banen.

- Det er like tidlig som den rekordtidlige åpningen for tre år siden, sier daglig leder i Arendal & Omegn golfklubb, Ole Jørgen Olsen.

Banen på Nes Verk er for lengst fri for snø, og selv om den ikke er så veldig grønn, er forholdene gode nok til at den kan åpnes i god tid før påske.

Starter med dugnad

Ole Jørgen Olsen forteller at det skal utføres en dugnad på banen i morgen, og så snart dugnaden er ferdig, kan spillesugne golfere boltre seg på sommergreenene over halve hovedbanen.

Det vil si at de kan spille på de 9 første hullene. Noen dager ut i neste uke kan hele 18-hulls banen åpnes, ifølge klubbens leder.

Datoen i morgen, 21. mars, er faktisk en dag tidligere enn da golfbanen ble åpnet rekordtidlig 22. mars i 2012. Men da ble muligens hele banen åpnet på den datoen. Ole Jørgen Olsen husker ikke helt, og forenkler det med å si at årets sesongåpning er på samme tid som for tre år siden.

Penger å tjene

For klubben betyr det også en del økonomisk at banen kan åpnes før påskeferien. Ole Jørgen Olsen regner med at det betyr noen hundre tusen kroner i greenfee, det vil si spilleravgift fra gjestespillere.

Han fastslår at klimaendringene fører til en lengre golfsesong, men det kan variere mye fra år til år.

I fjor var det også tidlig vår, og da ble banen åpnet 5. april, men for to år siden var det snø til langt utover våren, og banen ble ikke åpnet før i begynnelsen av mai.

- For 10-15 år siden var nesten aldri mulig å åpne golfbanen før i begynnelsen av mai, forteller Ole Jørgen Olsen.