De to som utgjorde kjernen i arrangementskomiteen, heter Siv Turid Eppeland som er flyktningekoordinator og rektor ved voksenopplæring, og lærer ved voksenopplæringen, Nina Haugstøyl.

Rørende sang

-Vi var færre enn det vi var i fjor, og noen år har det kommet opp mot 400 mennesker, men det ble et veldig vellykket arrangement i år også, sier Haugstøyl til Tvedestrandsposten.

11 nasjonaliteter var representert med mat i år, også en del utenfor voksenopplæringa bidro.

- Vi er svært glad for at så mange frivillige bidro og kom med mat fra Burma, Tyskland, Polen, Latvia og Danmark. Fra Voksenopplæringa var vi representert med mat fra Thailand, Filipinene, Afghanistan og Syria, forteller Haugstøyl.

I år var det ifølge arrangørene, særdeles spenstig underholdning. Det ble blant annet et forrykende danseshow i tradisjonell thaidans.

- Slikt får man ikke se hvis man ikke er i Thailand, eller i Åmli på Fargerik fest, smiler Haugstøyl.

Kulturskolen bidro også med innslag, og mange måtte svelge mer enn en gang, da Lorence Shaker sang «Vår beste dag» av Erik Bye klokkeklart, mens Christian Haugstøyl spilte gitar.

Aktivt og frivillig

Under arrangementet deles også prisen «Årets Fargeklatt» ut. I år var det John Lien og Anja Mogensen Mølmen som vant prisen for deres frivillige arbeid på Menighetssenteret.

-De fortjener prisen, de inkluderer alle som kommer til bygda uansett farge. De gjør noe aktivt og frivillig av sitt gode hjerte, sier Haugstøyl som også satt i juryen.

Anja Mogensen Mølmen ante ikke at hun var «singlet ut», og holdt på å forlate festen da Siv Turid Eppeland tok tak i henne.

-Jeg kunne jo ikke forstå hvorfor det var så viktig at jeg ble igjen, jeg skulle jo komme rett tilbake. Men så hørte jeg navnet mitt fra høyttaleren og forsto ingenting! Det er kjempegøy og veldig positivt at de synes arbeidet John og jeg gjør på Menighetssenteret er bra, for der skal man være hjertelig velkommen uansett hva man tror på eller ikke, sier Mogensen Mølmen til Tvedestrandsposten.

John Lien, så virkelig heller ikke prisen komme.

-Jeg ble litt forlegen, men satte utrolig pris på dette. Og, jeg er både glad og stolt over at de ser det arbeidet vi gjør på menighetssenteret, sier han.