...
Politiadvokat Julie Møller Digre fikk rettens medhold i at mistanken mot den fengslede vegårsheikvinnen er styrket.

Mistenkt for dokumentfalsk

Den 56-årige vegårsheikvinnen ble i dag varetektsfengslet for to nye uker.

Publisert 04.05.2012 kl 15:29 Oppdatert 04.05.2012 kl 16:09

Tips en venn på e-post:


...
Vegårsheikvinnens forsvarer, Åge Eidsvik, sier kvinnen har handlet i god tro, og at hun ikke deltatt i noe hun visste var ulovlig.

Under forrige fengslingsmøte lød siktelsen mot vegårsheikvinnen på handlinger begått i tidsrommet oktober-november 2011.

Hun er nå også siktet for å ha deltatt i ulovlige pengetransaksjoner av store beløp fra mars 2009.

Underskrift

I tillegg hefter det usikkerhet rundt et lån på 1,8 millioner kroner som ble tatt opp i 2009. Vedkommende dette lånet står registrert på, nekter ethvert kjennskap til det. Politiet mener derfor at vegårsheikvinnen og den tidligere banksjefen i Vegårshei Sparebank i fellesskap har forfalsket mannens underskrift.

Vegårsheikvinnen skal i sin politiforklaring ha avvist dette på det sterkeste. Hun hevder hun selv var til stede da mannen signerte lånesøknaden.

Tvedestrandsposten vet ikke hvilken konto de lånte pengene skal ha gått inn på.

Begjærte seg løslatt

Den 56-årige vegårsheikvinnen nekter fortsatt all straffeskyld. Hun sier hun ikke har vært klar over at hun har deltatt i noe som har vært ulovlig.

Hennes forsvarer, Åge Eidsvik, sier kvinnen har forholdt seg til banken som en vanlig bankkunde, og fulgt de instrukser hun har fått derfra.

- Hun har derfor god samvittighet, sier Eidsvig.

Han mener kvinnens rolle i saken tilsier at hun løslates.

Sitter på Bredtvedt

Eidsvig fikk imidlertid ikke rettens medhold. Rettens formann, Øyvind Strand, tok politiets begjæring til følge, og vegårsheikvinnen må derfor belage seg på ytterligere to uker på Bredtvedt.

Det er mangelen på varetektsplasser for kvinner, som gjør at hun sitter fengslet i Oslo.

Høye månedlige utgifter

Vegårsheikvinnen, som er selvstendig næringsdrivende, sa hun ville få store problemer med forretningsdriften, dersom hun ble sittende i varetekt.

Hennes månedlige utgifter er meget høye, og hun frykter hele forretningsdriften vil rase sammen, dersom hun ikke løslates.

Politiadvokat Julie Møller Digre, som stilte istedenfor politiadvokat Geir magne Søfteland, mener imidlertid dette er underordnet, og at det er fare for at den siktede vil forspille bevis dersom hun løslatelse.

De månedlige utgiftene, som kvinnen påberoper seg, og som også politiet skal ha dokumentert, er dessuten i seg selv blitt et ankepunkt mot henne. En nærmere gjennomgang av hennes forretningsdrift skal nemlig ikke ha vist spor av omsetning. Politiet stiller derfor spørsmål ved hvordan kvinnen har klart å betjene sine månedlige utgifter.

Etter det Tvedestrandsposten kjenner til, skyldes mye av de faste utgiftene at hun har opparbeidet seg en stor kredittkortgjeld.

I tillegg har hun altså store lån i Vegårshei Sparebank. Totalt skal det dreie seg om tre millioner kroner. Lånene er rentefrie, og uten nedbetalingsplan.

På forsiden nå


Suksess for jernverksmuseet

Årest høstmarked ble en gedigen suksess for Næs jernverksmuseum. Folk fra fjernt og nært strømmet til i så store mengder, at parkering til slutt ble et problem. Se vår video fra markedet!

...

Tvedestrands kloakk gikk rett i Tjenna

Et brudd i et rør, har medført at kloakken fra halve Tvedestrand har rent rett ut i byens badevann. Ingen vet hvor lenge det har pågått. Lekkasjen ble oppdaget fredag,og ble da umiddelbart ordnet.

...

Rolig helg øst i fylket

Mens operasjonssentralen for Agderpolitiet kan melde om en rolig helg i den østligste delen av Agder, har oppgavene stått i kø på resten av Sørlandet. En voldssak i Kristiansand endte med at offeret ble fengslet.

...

Aust-Agders mest ulykkesbelastede vei

Gårsdagens dødsulykke på E18 ved Songe føyer seg inn i en rekke alvorlige møteulykker på denne strekningen de siste årene. Dessverre er den neppe den siste. Forrige uke avgjorde nemlig vegvesenet å skrinlegge planene om midtdeler på strekningen.