...
Bankskandalen på Vegårshei øker i omfang.

Utvider siktelsen mot vegårsheikvinne

Politiet krever to nye uker i fengsel med brev- og besøksforbud.

Publisert 04.05.2012 kl 10:42 Oppdatert 04.05.2012 kl 11:06

Tips en venn på e-post:En 56 år gammel kvinne fra Vegårshei, som nå er bosatt i Kristiansand, ble 20. april varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud og full isolasjon. Hun er siktet for grovt heleri.

Krever to nye uker i fengsel

På et fengslingsmøte som nå pågår i Aust-Agder tingrett kommer det frem at politiet utvider siktelsen mot kvinnen, som nå sitter fengslet på Bredtveit fengsel.

Politiet krever to nye uker i varetekt med brev- og beøksforbud på grunn av faren for bevisforspillelse.

Kvinnen begjærer seg imidlertid løslatt, og det er opp til retten å ta stilling til om kvinnen skal løslates eller ei.

Mottok store pengebeløp

Kvinnen skal fra mars 2009 til november 2011 ha mottatt store beløp fra Vegårshei Sparebank som politiet mener hun burde forstått var straffbart.

Det nye i siktelsen er tidsrommet. Mens det tidligere har dreid seg om en kort periode i oktober/november 2011 der kvinnen skal ha mottatt penger fra banken, er det nå altså snakk om en periode på flere år.

Hvor store beløp den utvidede siktelsen dreier seg om, er foreløpig ikke klart. Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger i saken.

Rentefritt lån

Vegårsheikvinnen skal tidligere ha hatt et lån i Vegårshei Sparebank som ble misligholdt.

Lånet er tapsført i tidligere årsregnskaper.

Til tross for dette fikk hun i oktober 2011 et rentefritt lån på 1,7 millioner, uten noen formell sikkerhet og uten noen nedbetalingsplan.

Erkjenner ikke straffeskyld

På videooverføring fra Bredtveit fengsel nekter kvinnen for at hun har hatt kjennskap om noe ulovlig, og fastholder at hun ikke erkjenner straffeskyld.

I fengsel siden 26. mars

Tidligere banksjef Øyvind Tveide, som har sittet varetektsfengslet siden 26. mars, er siktet for grov utroskap av 16,5 millioner kroner.

På forsiden nå


...

Sa opp jobben og satser på smykker

Tine Haaland-Paulsen (41) har alltid vært tiltrukket av det overraskende vakre i hverdagsobjekter. Hun ser ting som går andre hus forbi. Nå satser tvedestrandsjenta helhjertet på en karriére som smykkedesigner, etter mange år med interiør.

...

Kvinne påkjørt på Hagefjordbrygga

Onsdag ettermiddag fikk politiet melding om at en kvinne var blitt påkjørt av en bil på Hagefjorbrygga.

...

Lå rett ut utenfor butikken

En mann i slutten av 30-årene endte opp på Vegårshei da han prøvde å ta bussen fra Tvedestrand til Arendal. Der ble han liggende på bakken utenfor Spar-butikken.

...

Magasinselger på heltid

I tre år har Crizantema fra Romania vært jevnlig å se foran Kiwi-butikken i Tvedestrand, der hun selger gatemagasinet Folk er Folk til forbipasserende.