...
Noen av pengene som ble utlånt fra Vegårshei Sparebank skal ha gått til privat utlånsvirksomhet med 10 prosent i rente pr måned.

Drev ågervirksomhet

Den thailandske kvinnen som er siktet i banksaken på Vegårshei har lånt ut penger til en rente på 10 prosent i måneden.

Publisert 03.04.2012 kl 17:21 Oppdatert 03.04.2012 kl 17:29

Tips en venn på e-post:

Tvedestrandsposten skrev før helgen om den Thailandske kvinnen som er siktet i saken. Hun skal ha lånt ut større pengebeløp til 10 prosent rente.

Nå viser det seg at denne renten har vært pr måned!

Betalte 10.000 pr måned i renter

Et vitne, som skal ha lånt 50.000 kroner av den siktede kvinnen fra Thailand, har opplyst til politiet at lånebeløpet, på grunn av den høye renten raskt steg til 100.000 kroner.

Vitnet skal til slutt ha måttet betale 10.000 kroner pr måned bare i renter.

Den siktede thailandske kvinnen har i politiavhør erkjent å ha lånt ut penger, men hevder det kun dreier seg om 2-3000 kroner, og at hun ikke har tatt renter.

Les også: Skulle gi penger til buddhist-tempel

Sparepenger

Under fengslingsmøtet sist onsdag ble kvinne foreholdt at det hadde vært en jevn strøm av penger inn på kontoen hennes. Hun forklarte dette med at hun jevnlig satte inn sparebeløp.

Dette syntes ikke retten virket troverdig.

Kvinnen er i ulønnet permisjon fra sin jobb som rengjøringshjelp, og står oppført med rundt 150.000 kroner i årsinntekt de siste fem årene.

Kontanter

Politiadvokat Leif Aleksandersen sier at politiet fortsatt konsentrerer etterforskningen rundt pengesporene, og at det er et stort gap mellom de pengene man hittil har klart å spore og det eks-banksjefen skal ha lånt ut.

Han sier en av mulighetene de etterforsker, er om det siktede arendalsparet kan ha tatt pengene med seg som kontanter.

Utenlandsreiser

De to skal ha besøkt Thailand flere ganger i året, og da de i forrige uke ble pågrepet på Gardermoen, hadde de nærmere 60.000 norske kroner i kontanter på seg.

Disse pengene forklarte den thailandske kvinnen at var innsamlede penger til et buddhist-tempel i hjembyen hennes i Thailand. I tilegg skal kvinnen ha hatt rundt tusen euro på seg.

Luksusliv

Etter det Tvedestrandsposten kjenner til har samboerparet fra Arendal hatt et høyt pengeforbruk.

På kvinnens facebook-profil er det lagt ut flere bilder som vitner om dette.

Kvinnen er blant annet avbildet i det hun koser seg med champagne på førsteklasse på en internasjonal flyreise.

Flere andre bilder viser overdådige matbord og lukussuiter.

På forsiden nå


...

Tvedestrands kloakk gikk rett i Tjenna

Et brudd i et rør, har medført at kloakken fra halve Tvedestrand har rent rett ut i byens badevann. Ingen vet hvor lenge det har pågått. Lekkasjen ble oppdaget fredag,og ble da umiddelbart ordnet.

...

Rolig helg øst i fylket

Mens operasjonssentralen for Agderpolitiet kan melde om en rolig helg i den østligste delen av Agder, har oppgavene stått i kø på resten av Sørlandet.

...

Aust-Agders mest ulykkesbelastede vei

Gårsdagens dødsulykke på E18 ved Songe føyer seg inn i en rekke alvorlige møteulykker på denne strekningen de siste årene. Dessverre er den neppe den siste. Forrige uke avgjorde nemlig vegvesenet å skrinlegge planene om midtdeler på strekningen.

...

Siste sjanse til å bade i badeparken

Vil du ha et siste bad i badeparken i Tvedestrand, må du benytte sjansen i helgen. Søndag markeres badesesongslutt med en danseforestilling. Mandag begynner arbeidet med å ta elementene opp på land.