...
Olav A. Schrøder mener fiskeforbudet er et grovt overtramp på allemannsretten. (ARKIVFOTO)

Hardt ut mot fiskeforbud

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) i Aust Agder går hardt ut mot fiskeforbudet som planlegges innført i Tvedestrand.

Publisert 20.03.2012 kl 09:53 Oppdatert 20.03.2012 kl 12:16

Tips en venn på e-post:- NJFF Aust-Agder ser med stor skepsis på det grove overtrampet som er i ferd med å bli innført i de mest attraktive friluftsområdene i Tvedestrandsfjorden, heter det i en resolusjon som ble enstemmig fattet sist helg.

NJFF Aust-Agder representerer rundt 3300 medlemmer.

Truede arter

Tidligere har en tilsvarende resolusjon blitt fattet enstemmig av den lokale jeger- og fiskeforeningen. Nå får de altså uforbeholden støtte fra resten av fylket.

NJFF Aust-Agder presiserer at de ikke er motstandere av restriksjoner på fangst av arter dersom det finnes et faglig grunnlag for det. De mener imidlertid at vern av én art ikke må medføre forbud mot fiske/fangst på alle andre høstbare arter i samme område.

Kun torsk

«Om formålet er å redusere beskatning på torsk i en viktig gytefjord, må tiltaket i rettferdighetens navn rettes inn mot denne måloppnåelsen alene», blir det uttrykt i resolusjonen.

- Når det er torsken som er truet, er det torskefangst som må forbys, sier fylkessekretær Olav A. Schrøder i NJFF Aust-Agder.

- Men er det ikke vanskelig for folk å vite hva de får på kroken når de kaster ut et snøre?

- Jo, helt klart. Da blir det «catch and release». Torsken biter på nær sagt hva som helst, den. Men noe kan en likevel styre med valg av sluk, sier Schrøder.

Han legger til at det å bevare tilgjengelighet for allmennheten er et overordnet formål for NJFF, og at det er derfor foreningen går såpass hardt ut.

- Dette er et grovt overtramp på allemansretten, sier Schrøder. Han tror NJFF på nasjonalt plan vil ta saken opp med Fiskeridepartementet.

På forsiden nå


...

Lå rett ut utenfor butikken

En mann i slutten av 30-årene endte opp på Vegårshei da han prøvde å ta bussen fra Tvedestrand til Arendal. Der ble han liggende på bakken utenfor Spar-butikken.

...

Magasinselger på heltid

I tre år har Crizantema fra Romania vært jevnlig å se foran Kiwi-butikken i Tvedestrand, der hun selger gatemagasinet Folk er Folk til forbipasserende.

...

Klar for ny båtsesong

I båthavna i Østerå treffer vi Ralph Johansen. Han benytter første delen av påska til båtpuss.

...

Klarte ikke svingen - kjørte rett inn i transformatorkiosk

Mistanke om promillekjøring etter trafikkulykke.