...
Olav A. Schrøder mener fiskeforbudet er et grovt overtramp på allemannsretten. (ARKIVFOTO)

Hardt ut mot fiskeforbud

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) i Aust Agder går hardt ut mot fiskeforbudet som planlegges innført i Tvedestrand.

Publisert 20.03.2012 kl 09:53 Oppdatert 20.03.2012 kl 12:16

Tips en venn på e-post:- NJFF Aust-Agder ser med stor skepsis på det grove overtrampet som er i ferd med å bli innført i de mest attraktive friluftsområdene i Tvedestrandsfjorden, heter det i en resolusjon som ble enstemmig fattet sist helg.

NJFF Aust-Agder representerer rundt 3300 medlemmer.

Truede arter

Tidligere har en tilsvarende resolusjon blitt fattet enstemmig av den lokale jeger- og fiskeforeningen. Nå får de altså uforbeholden støtte fra resten av fylket.

NJFF Aust-Agder presiserer at de ikke er motstandere av restriksjoner på fangst av arter dersom det finnes et faglig grunnlag for det. De mener imidlertid at vern av én art ikke må medføre forbud mot fiske/fangst på alle andre høstbare arter i samme område.

Kun torsk

«Om formålet er å redusere beskatning på torsk i en viktig gytefjord, må tiltaket i rettferdighetens navn rettes inn mot denne måloppnåelsen alene», blir det uttrykt i resolusjonen.

- Når det er torsken som er truet, er det torskefangst som må forbys, sier fylkessekretær Olav A. Schrøder i NJFF Aust-Agder.

- Men er det ikke vanskelig for folk å vite hva de får på kroken når de kaster ut et snøre?

- Jo, helt klart. Da blir det «catch and release». Torsken biter på nær sagt hva som helst, den. Men noe kan en likevel styre med valg av sluk, sier Schrøder.

Han legger til at det å bevare tilgjengelighet for allmennheten er et overordnet formål for NJFF, og at det er derfor foreningen går såpass hardt ut.

- Dette er et grovt overtramp på allemansretten, sier Schrøder. Han tror NJFF på nasjonalt plan vil ta saken opp med Fiskeridepartementet.

På forsiden nå


...

Vil utrede storkommune med 70.000 innbyggere

Tvedestrands ordfører Jan Dukene vil blant annet utrede en storkommune bestående av Arendal, Froland,Tvedestrand, Vegårshei Gjerstad, Risør og Åmli.

...

Ulven tilbake på Vegårshei

Om morgenen den 6. november i fjor dro Asbjørn Oland og fire andre jegere på elgjakt i området ved Hovdefjell. Da bikkja til Oland etter en tid fikk los, trodde Oland den hadde fått ferten av en elg. Det viste seg å være feil.

Vinneren får gavekort på 1.500 kroner

Vær med i konkurransen om å pryde Tvedestrandspostens kalender for 2015. Bidrag sendes HIT.

Se innsendte bidrag

...

Ordføreren kalte Jan Lindal inn «på teppet»

«Ber om at du kommer til kommunehuset torsdag 30.10. kl. 10.30, og at du belegger kritikken med konkrete eksempler». Dette var beskjeden Jan Lindal fikk av Vegårsheis ordfører i en mail sist uke.