...
Einar Haugenes fulgte debatten i planutvalget. Han fikk naturligvis ikke si noe under debatten, men benyttet anledningen etterpå.

-En ufattelig beslutning

Einar Haugenes var svært skuffet over det vedtaket politikerne gjorde i bryggesaken.

Øystein K. Darbo E-post
Publisert 18.08.2011 kl 10:39 Oppdatert 18.08.2011 kl 11:04

Tips en venn på e-post:

- Det er en ufattelig og merkelig beslutning. Jeg har vanskelig for å ta det seriøst, sier Haugenes oppgitt til Tvedestrandsposten.

Kan ikke sammenliknes

Han reagerte spesielt på argumentasjonen om at hans sak vil skape presedens for hele Vegår.

- Det er veldig få som har hus helt inntil Vegår og i tillegg har en gammel steinfylling ut mot vannet fra før, fremholder Haugenes.

Han mener hans anlegg ikke kan sammenlignes med at noen bygger på et uberørt område ved vannet.

Fylling fra 2004

- Her har det vært en fylling siden 2004, og ingen har klaget på denne fyllingen, selv om eiendommen ligger godt synlig. Jeg ville utbedre den gamle fyllingen, for å gjøre det ordentlig og forskjønne området.

Haugenes medgir imidlertid at den tidligere fyllingen ikke gikk så langt ut som den betongmuren han nå har bygd ut mot vannet.

Lot være å søke

- Visste du ærlig talt ikke at du måtte søke om det arbeidet som du har gjort?

- Nei, jeg tok det ikke som en selvfølge at en måtte søke på dette, i og med at det var delvis murer her fra før, sier Einar Haugenes.

På spørsmål om han gikk i gang med arbeidet uten å søke byggetilltatelse, fordi han satset på at det var lettere å få tilgivelse enn tillatelse, svarer han kontant nei.

Dårlige grunnforhold

Einar Haugenes trekker spesielt fram at det har vært veldig dårlige grunnforhold på stedet, noe som har ført til at huset har seget med mange centimeter i det ene hjørnet. Dette har han lagt fram for Vegårshei kommune som et viktig moment i saken.

Haugenes forteller at han nå har steinsatt alt fra bunnen av, og at den nye betongkonstruksjonen ut mot vannet skal fungere som en slags forstøtningsmur.

Han fremholder ellers sin næringsvirksomhet som rørlegger, og at det medfører trafikk av lastebiler som kommer med varer. Nå har han også fått mer plass til dette.

Ikke brygge

Haugenes vil forøvrig ikke kalle utfyllingen og den nye betongmuren for en brygge, slik politikerne kalte dette i planutvalget.

- Men du har heller ikke søkt om tillatelse for flytebrygga?

- Nei, men flytebrygga har også ligget her siden 2004, uten at jeg har fått noen reaksjoner, svarer Einar Haugenes.

Har kostet masse penger

Det er et svært kostbart arbeid som Einar sammen med kona Marianne har fått utført på eiendommen siden i fjor høst. Han vil ikke antyde noen sum, men bekrefter at det dreier seg om flere hundre tusen kroner.

Hvis anlegget skal rives helt, eller i alle fall delvis, betyr det selvsagt mye bortkastede penger, og nye kostnader med å få området i stand igjen.

- Jeg har ikke ubegrenset med midler, slik at jeg bare kan bygge opp noe nytt, sier Haugenes.

På forsiden nå


...

Eremitasjen til Jacob og Louise

På begynnelsen av 1800-tallet bygget Jacob og Louise Aall en enkel hytte på Nes verk, som de kalte eremitasjen. Her holdt «Søren eremitt» til. Dette og mye annet får publikum høre mer om, under den kulturhistoriske vandringen ved jernverksmuseet neste uke.

...

Høysesong for sopp

Her er noen gode råd om hva du kan gjøre med soppen etter at du har tatt den med tilbake til kjøkkenet.

...

Ull er gull i Danmark

København har lagt sin elsk på produktene til Løvøens Lam.