...
Det gikk til tider hardt for seg på Brann stadion. LSKs Lars-Kristian Eriksen (liggende) fikk rødt kort etter en takling på Tadas Labukas (sittende på kne til høyre). Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

Rødt drama i Bergen

Brann henger med i medaljekampen etter 2-0-seier hjemme mot Lillestrøm.

Publisert 20.11.2011 kl 20:44 Oppdatert 20.11.2011 kl 21:07

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


søndag

20

november

Brann - Lillestrøm 2 - 0

Tippeligaen 2011 - søndag 20. november kl 18:00, Brann Stadion

Les kampreferat

Scoringer av Rodolph Austin (straffe) og Kim Ojo sørget for at kanarifuglene ikke fikk revansj for 1-4-tapet for bergenserne i 2. serierunde. Rødtrøyene fikk en oppmuntring etter cupfinaletapet mot Aalesund på Ullevål for 14 dager siden og holder bronseplassen på tabellen.

Bergenserne ble dømt nord og ned av ekspertene etter å ha tapt treningskamp mot 2.-divisjonslaget Nest Sotra uken før seriestart. Status før siste serierunde er at Rune Skarsfjords mannskap kjemper om medalje i seriespillet, samt at det ble sølv i NM. Medaljekampen skal for bergenserne avgjøres med tøff bortekamp mot Aalesund.

– Vi har ingenting å tape i den siste kampen mot Aalesund. Vi trenger hvert minutt av betydningsfulle kamper, sa Brann-trener Rune Skarsfjord foran lagets serieavslutning..

– Det blir nedtur om vi ikke får medalje, sa han.

I en svært sjansefattig åpningsomgang var det dommer Svein Oddvar Moen som kom i fokus. Etter 26 minutter havnet vertenes Kim Ojo i duell med Pål Steffen Andresen på en gjennomløpning. Nigerianeren headet ballen for langt foran seg, og akkurat idet LSK-keeper Stéfan Logi Magnússon plukket opp ballen gikk Branns spissjuvel i bakken.

Etter en kort dialog med assistentdommer, pekte Moen på straffemerket og ga Andresen marsjordre til sterke protester fra LSK-spillerne. Gjestenes vrede gikk ut over både dommer, assistentdommer og Ojo, som de mente overspilte i situasjonen.

– Jeg mener det verken var straffe eller rødt kort i den situasjonen. Ojo falt veldig lett, sa Andresen om den kampavgjørende situasjonen.

Rodolph Austin var sikker fra straffemerket, selv om keeper Magnússon valgte riktig hjørne. Etter kampslutt ble Austin kåret til årets spiller av supporterne.

Med 10 spillere ble det vanskelig for gjestene å komme tilbake i kampen. Ohi Omoijuanfo hadde muligheten til å skape balanse i regnskapet like etter pause, men fikk ikke stokket beina på innlegget fra Erling Knudtzon.

– Det røde kortet og straffen etter 26 minutters spill ødela kampen for oss, mente LSK-trener Petter Belsvik.

– Spillerne skal ha honnør for den jobben de gjorde fram til Branns 2-0-mål, sa han videre.

Vertene spilte seg etter hvert til flere gode muligheter, og som så mange ganger tidligere denne sesongen var det Kim Ojo som avgjorde. 22-åringen var en konstant trussel for LSK-forsvaret, og etter 72 minutter kom sesongens 15. seriemål. Nigerianeren viste overlegen luftstyrke på innlegget fra Birkir Már Sævarsson og stanget vakkert inn 2-0 målet.

På overtid tok frustrasjonen overhånd for gjestenes Lars-Kristian Eriksen, som ble sendt direkte i dusjen etter en stygg takling av Tadas Labukas. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Krever millionbeløp av Vegårshei Sparebank

Lånekunde tapte millionbeløp på herskapshus - klandrer banken for dårlig rådgivning.

...

Stor avstand mellom folket og politikerne

Politikerne i Tvedestrand tjener i gjennomsnitt mer enn dobbelt så mye som innbyggerne i kommunen. Også på Vegårshei er det stor inntektsforskjell mellom vanlige folk og politikere.

...

Politiet måtte avslutte fest

Ble for høylytt på Glastadheia.

...

Tingretten frigir millionbeslag

Forholdene amerikanske myndigheter har siktet en 41-åring fra Tvedestrand for, er ikke straffbare i Norge. Det konkluderer Aust-Agder tingrett, og opphever derfor politiets beslag i verdier for rundt 15 millioner kroner .