...
Rupert Murdoch. Foto: Monika Flueckiger, Flickr/ANB

Murdoch slaktes

Rupert Murdoch er ikke skikket til å lede et stort selskap, slår britiske parlamentarikere fast i en ny rapport.

Publisert 02.05.2012 kl 07:30 Oppdatert 02.05.2012 kl 08:00

Tips en venn på e-post:

Rapporten om telefonavlyttingsskandalen i tabloidavisen News of the World ble offentliggjort tirsdag.

– Vi konkluderer med at Murdoch ikke er skikket til å utøve forvalterstillingen i et stort, internasjonalt selskap, heter det i den tverrpolitiske komiteens rapport.

Murdochs News Corporation innrømmer at det ble gjort alvorlige feil i den nå nedlagte avisen News of the World, men avviser de krasse anklagene fra de folkevalgte som urettferdige.

– Vi har gjennomført interne granskinger av aviser i Storbritannia og rundt om i verden har bedrevet, langt utover det politiet har bedt oss om, skriver selskapet i en uttalelse.

Stolte på bevisene

De folkevalgte skriver også at nasjonalforsamlingens komiteer stolte på «sannferdigheten og fullstendigheten» av bevisene i saken, men slår fast at «oppførselen til News International og enkelte vitner i denne saken demonstrerer helt åpenbar forakt for systemet».

– Instinktet deres var, til det ble for sent, å dekke over i stedet for å undersøke uretten og straffe de skyldige, mener de folkevalgte.

Avlytting

81 år gamle Rupert Murdoch er sjef for det internasjonale medieimperiet News Corporation, som kontrollerer britiske News International. Konsernet eide den nå nedlagte søndagsavisen News of the World.

Opprullingen av skandalen startet med avsløringer om at avisens medarbeidere skal ha avlyttet og overvåket telefonsvarerne til en rekke kjendiser og ofre for forbrytelser.

Som mediemogul har Rupert Murdoch hatt stor innflytelse på britisk politikk i flere tiår, men avlyttingsskandalen har svekket stillingen hans.

Tette bånd

Britiske myndigheter har satt ned en egen kommisjon som under ledelse av en dommer driver en omfattende gransking av hele den britiske pressens etikk og arbeidsmetoder etter avsløringene.

Men kommisjonen skal også undersøke forholdet mellom Murdoch-familien og britiske politikere. Statsminister David Cameron er blant toppolitikerne som anklages for å ha hatt for tette bånd til Murdoch. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Hadde rett til å forsyne seg

En tvedestrandskvinne var tiltalt for tyveri av hesteutstyr og verktøy sammen med en annen mann. Aktor ville ha fengselsstraff, men Aust-Agder tingrett mente duoen langt på vei hadde rett til å fjerne tingene fra gården i Åmli, siden eieren skyldte dem penger.

...

Stjal bil i Tvedestrand

Politiet melder om en stjålet Ford Transit.

...

Skråsikre foreldre tar sjansen

Bilulykker er hovedårsaken til alvorlige skader og dødsfall blant barn i Norge. Feil sikring er den største synderen.

...

Fisefint på fyllinga

Søppelanlegget på Grenstøl har fått en real ansiktsløftning i det siste, og enda finere skal det bli. Vannforurensningen blir betydelig redusert.