...
Venezuelas president Hugo Chávez. Foto: Arkivfoto: ANB

Chávez avviste rykter

Venezuelas president Hugo Chávez ringte mandag til en TV-stasjon for selv å avkrefte rykter om at han ikke har overlevd kreftbehandlingen på Cuba.

Publisert 24.04.2012 kl 07:24 Oppdatert 24.04.2012 kl 10:54

Tips en venn på e-post:

– Det virker som om vi må venne oss til å leve med disse ryktene, ettersom det er en del av en psykologisk krigføring, en skitten krigføring, sa den 57 år gamle presidenten mandag på telefon til statlig TV fra Havana.

Det hadde da gått ni dager uten at Chávez hadde gitt lyd fra seg, noe som har fått ryktene til å svirre i Venezuela.

Chávez får strålebehandling for sin kreftsykdom på Cuba. Han har vært flere turer på Cuba for behandling og skal også ha vært gjennom flere kreftoperasjoner.

Chávez ligger an til å sikre seg seks nye år ved makten i høstens presidentvalg i Venezuela, viser meningsmålingene.

Samtlige meningsmålinger gir Chávez en ledelse over opposisjonens kandidat Henrique Capriles foran valget 7. oktober, og på flere av de er forspranget på nærmere 30 prosentpoeng.

Den siste målingen til Gis XXI gir Chávez en oppslutning på 54,8 prosent, mens 22,2 prosent sier at de vil stemme på opposisjonens kandidat.

En måling utført av Hinterlaces gir venstrepopulisten Chávez 53 prosent oppslutning, mot 34 prosent til utfordreren.

IVADs siste måling gir Chávez 56,5 prosent, mot 26,6 for opposisjonens kandidat.

Datanalisis-målingen gir Chávez et noe mindre forsprang, med 44,4 prosent mot 31,4 for utfordreren.

Consultores21-målingen er den eneste som antyder jevnt løp under valget i oktober. På denne får Chávez 46,3 prosent, mens 44,8 prosent sier at de vil stemme på opposisjonens kandidat.

Det eneste som kan hindre gjenvalg for Chávez ser dermed ut til å være hans egen helse. Venezuelas president ble operert for kreft i juni i fjor, og han måtte gjennomgå en ny operasjon i februar i år.

Chávez har styrt Venezuela siden 1999. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Strålende jubileumsforestilling

Både elevene på og bak scenen skinte under kveldens premiere av «Musikkteateret Den blå diamant»

...

Vil utrede storkommune med 70.000 innbyggere

Tvedestrands ordfører Jan Dukene vil blant annet utrede en storkommune bestående av Arendal, Froland,Tvedestrand, Vegårshei Gjerstad, Risør og Åmli.

...

Ulven tilbake på Vegårshei

Om morgenen den 6. november i fjor dro Asbjørn Oland og fire andre jegere på elgjakt i området ved Hovdefjell. Da bikkja til Oland etter en tid fikk los, trodde Oland den hadde fått ferten av en elg. Det viste seg å være feil.

...

Ordføreren kalte Jan Lindal inn «på teppet»

«Ber om at du kommer til kommunehuset torsdag 30.10. kl. 10.30, og at du belegger kritikken med konkrete eksempler». Dette var beskjeden Jan Lindal fikk av Vegårsheis ordfører i en mail sist uke.