...
Lindsey Vonn ble nummer åtte og satte poengrekord sammenlagt. Foto: Terje Pedersen, ANB

Pongrekord for Vonn

Michaela Kirchgasser fra Østerrike vant kvinnenes verdenscupfinale i slalåm lørdag. Lindsey Vonn ble nummer åtte og satte poengrekord sammenlagt.

Publisert 17.03.2012 kl 13:24 Oppdatert 17.03.2012 kl 13:26

Tips en venn på e-post:Den amerikanske sammenlagtvinneren kom opp i 1980 poeng, ti flere enn Janica Kostelic greide for seks år siden.

Hun har ett renn igjen til å slå noteringen til Hermann Maier, som oppnådde 2000 verdenscuppoeng for 12 år siden. 12.-plass eller bedre i søndagens storslalåm vil gjøre Vonn til beste poengplukker i en verdenscupsesong uansett kjønn.

Veronika Zuzulova fra Slovakia hadde en klar ledelse etter første omgang av lørdagens slalåm, men hun greide ikke å følge opp under vanskelige forhold i annen omgang og måtte nøye seg med 2.-plass, slått av Kirchgasser med 12 hundredeler.

Dermed må Zuzulova fortsatt vente på sin første verdenscupseier. I løpet av åtte sesonger har hun tatt 13 pallplassering, men hun har aldri fått stå øverst.

Marlies Schild, som har vært vinterens store slalåmkjører, måtte nøye seg med tredjeplass et drøyt halvsekund bak vinneren. Hun vant seks av de ni første slalåmrennene og var overlegen vinner av slalåmcupen før lørdagens renn.

Schild håpet å tangere Vreni Schneiders rekord på 34 slalåmseirer, men hun blir nødt til å vente til neste sesong. Schild vant vinterens fem første slalåmrenn, og seks av de sju første, men var uten seier i de tre siste.

Emelie Wikström fra Sverige ble nummer fire. Hun kjørte seg opp fra 9.-plass med god kjøring i finaleløypa. Svenskene viste igjen sin bredde i slalåm for kvinner med fire løpere blant de 12 beste. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Har stengt butikken på Vegårshei

Kundene tilbys gratis buss til Tvedestrand i den tre uker lange ombyggingsperioden.

...

Innbruddstyv må i retten på ny

En sjaman fra Peru bidro i fjor høst til at en tvedestrandsmann ble pågrepet og siktet for flere innbrudd i Dypvåg. I desember ble mannen dømt til fengsel i ett år og to måneder. Nå er han tiltalt for nye forhold.

Tapte veddemål - går 360 km

Simon Kolstad Claussen (22) var bombesikker på at favorittklubben hans ikke ville rykke ned, og lovet å gå til den første bortekampen hvis det skulle skje. I dag passerte han Tvedestrand, på vei til KILs første bortekamp.

...

Bladde opp seks millioner for toppleilighet

Slik begynte den høytliggende tvedestrandsdrømmen for askerparet Wenche og Rolf Myhre.