...
Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø, Ole Einar Bjørndalen og Rune Bratsveen gikk inn til VM-gull i Rupholding. Foto: Knut Befring, OA/ANB

Gutta tok VM-gull!

Rupholding (ANB-NTB): Emil Hegle Svendsen vant duellen mot Martin Fourcade og ordnet norsk stafettgull under VM i skiskyting fredag.

Publisert 09.03.2012 kl 16:41 Oppdatert 09.03.2012 kl 20:33

Tips en venn på e-post:

Svendsen fulgte hakk i hæl på Fourcade inn til den siste skytingen. Franskmannen bommet på ett av sine fem første skudd, mens Svendsen var god og heldig da han fylte alle blinkene. Ifølge NRKs skiskytterekspert Ola Lunde fikk trønderen inn et kartreff da det gjaldt som mest.

Fourcade fortsatte å bomme også på ekstraskuddene, og Norge vant til slutt med et halvt minutt. Tyskland tok tredjeplassen.

Norge og Ole Einar Bjørndalen kom skjevt ut på den første etappen. Veteranen lå helt framme i teten etter ett besøk på standplass, men den stående skytingen bød på trøbbel. Hele fire skudd havnet utenfor blinkene, og Norge måtte ut i strafferunde. Ved første veksling var Norge kun nummer 13 og over 50 sekunder etter Russland i ledelsen. Rune Brattsveen gikk derimot en god annenetappe. Norges antatt svakeste kort tok inn rundt 20 sekunder på lagene fremst i løypa.

Tarjei Bø tok over og sørget for at Norge for alvor kom seg tilbake i medaljekampen. Han leverte godkjent på skytingene og gikk meget raskt i langrennssporet. Stryningen vekslet som nummer to med snaue 19 sekunder opp til Frankrike.

Emil Hegle Svendsen utlignet hele forspranget på liggende skyting etter at Fourcade måtte bruke to ekstraskudd. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Har stengt butikken på Vegårshei

Kundene tilbys gratis buss til Tvedestrand i den tre uker lange ombyggingsperioden.

...

Innbruddstyv må i retten på ny

En sjaman fra Peru bidro i fjor høst til at en tvedestrandsmann ble pågrepet og siktet for flere innbrudd i Dypvåg. I desember ble mannen dømt til fengsel i ett år og to måneder. Nå er han tiltalt for nye forhold.

Tapte veddemål - går 360 km

Simon Kolstad Claussen (22) var bombesikker på at favorittklubben hans ikke ville rykke ned, og lovet å gå til den første bortekampen hvis det skulle skje. I dag passerte han Tvedestrand, på vei til KILs første bortekamp.

...

Bladde opp seks millioner for toppleilighet

Slik begynte den høytliggende tvedestrandsdrømmen for askerparet Wenche og Rolf Myhre.