En jente er alvorlig skadd etter å ha blitt påkjørt av en buss ved Kongeparken på Ålgård i Gjesdal kommune i Rogaland tirsdag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen, ANB/Arkiv

Alvorlig for 16-åring

Tilstanden har bedret seg for den 16 år gamle jenta som ble påkjørt av en buss utenfor Kongeparken på Ålgård i Rogaland tirsdag ettermiddag.
Publisert 02.05.2012 kl 10:18 Oppdatert 02.05.2012 kl 10:19

Tips en venn på e-post:Tirsdag fikk NTB opplyst ved Stavanger universitetssjukehus at tilstanden hennes var kritisk og ustabil. Hun ble operert tirsdag kveld, og onsdag morgen ble situasjonen hennes betegnet som alvorlig og stabil.

– Hun har alvorlige skader og skadeomfanget er stort, opplyser sykehuset i 9-tiden tirsdag.

16-åringen ble brakt til sykehus med luftambulanse etter å ha blitt påkjørt av shuttle-bussen som kjører til og fra Kongeparken.

Bussen var på vei ut av bussparkeringen ved hovedinngangen da jenta havnet under bussen.

– Jenta gikk sammen med flere venninner da ulykken skjedde. Bussen rygget ikke da påkjørselen fant sted, men var i ferd med å svinge. Vi har hittil ikke fått brakt på det rene hvilken hastighet bussen hadde, sier lensmannen i Gjesdal, Ingrid Eik, til NTB.

De nærmeste dagene vil fire etterforskere foreta avhør av en rekke personer som var vitne til ulykken.

Politiet har avsluttet de tekniske undersøkelsene på parkeringsplassen. Bussen er tauet til Statens vegvesen for undersøkelse og bussjåførens førerkort er foreløpig beslaglagt.

Ulykken ble meldt inn til politiet i 17-tiden tirsdag. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Smadret trafokiosk:

Svinedyr smell for vegårsheiing

Ikke bare kan han vente seg fengsel og bot. Vegårsheiingen i 40-årene må trolig også regne BMW'en sin som tapt, samt punge ut med nesten 300.000 kroner til Agder Energi.

...

- NRK bryter dyrevernloven

Pelsdyrbonde John Georg Songedal på Ubergsmoen mener dokumentarskaperen av «Pels» burde varslet Mattilsynet om dårlig dyrehold.

...

Brøt seg inn i bil

Politiet har fått melding om et bilinnbrudd i Tvedestrand sentrum

...

Beslagla tennisracketer

Politiet mistenker at de fant tyvegods i en bil de stanset i Sagesund natt til torsdag.