...
En jente er alvorlig skadd etter å ha blitt påkjørt av en buss ved Kongeparken på Ålgård i Gjesdal kommune i Rogaland tirsdag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen, ANB/Arkiv

Alvorlig for 16-åring

Tilstanden har bedret seg for den 16 år gamle jenta som ble påkjørt av en buss utenfor Kongeparken på Ålgård i Rogaland tirsdag ettermiddag.

Publisert 02.05.2012 kl 10:18 Oppdatert 02.05.2012 kl 10:19

Tips en venn på e-post:Tirsdag fikk NTB opplyst ved Stavanger universitetssjukehus at tilstanden hennes var kritisk og ustabil. Hun ble operert tirsdag kveld, og onsdag morgen ble situasjonen hennes betegnet som alvorlig og stabil.

– Hun har alvorlige skader og skadeomfanget er stort, opplyser sykehuset i 9-tiden tirsdag.

16-åringen ble brakt til sykehus med luftambulanse etter å ha blitt påkjørt av shuttle-bussen som kjører til og fra Kongeparken.

Bussen var på vei ut av bussparkeringen ved hovedinngangen da jenta havnet under bussen.

– Jenta gikk sammen med flere venninner da ulykken skjedde. Bussen rygget ikke da påkjørselen fant sted, men var i ferd med å svinge. Vi har hittil ikke fått brakt på det rene hvilken hastighet bussen hadde, sier lensmannen i Gjesdal, Ingrid Eik, til NTB.

De nærmeste dagene vil fire etterforskere foreta avhør av en rekke personer som var vitne til ulykken.

Politiet har avsluttet de tekniske undersøkelsene på parkeringsplassen. Bussen er tauet til Statens vegvesen for undersøkelse og bussjåførens førerkort er foreløpig beslaglagt.

Ulykken ble meldt inn til politiet i 17-tiden tirsdag. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Vi bulker mer

I fjor økte antall ulykker i trafikken med 44 prosent i Tvedestrand og Vegårshei.

...

Håper på lokal pallplassering

I helgen er det duket for de avsluttende rundene i superserien 3C og Norges cup i offshore. Etter et par uheldige sesonger satser Jan Trygve Braaten nå på pallplassering.

...

Fikk klar beskjed om å glemme boliger

Asbjørn Solfjeld, Ellen Futtrup og Hans Jørgen Bjelke Mørch må legge planene om et næringsbygg med boliger på toppen i Tangenbukta på is. Det er den enstemmige beskjeden fra politikerne i teknikk, plan og naturkomiteen.

Fantastisk flott sensommer

Foto: Marianne Drivdal og Øystein K. Darbo

Se alle bildene