Statsminister Jens Stoltenberg beskriver Alexander Dale Oen (26) som en stor utøver og et fantastisk menneske. Foto: Vidar Ruud, ANB/Arkiv

– En stor idrettsutøver

Statsminister Jens Stoltenberg beskriver Alexander Dale Oen (26) som en stor utøver og et fantastisk menneske.

Publisert 01.05.2012 kl 15:01 Oppdatert 01.05.2012 kl 15:11

Tips en venn på e-post:Dale Oen døde under treningsopphold i USA mandag.

– Det er med stor sorg jeg har mottatt meldingen om at Alexander Dale Oen er død. Et fantastisk menneske fullt av håp og tro, sprudlende og full av entusiasme, det er uvirkelig at han er død, sier Stoltenberg til TV 2 tirsdag. Statsministeren holdt 1. mai-tale i Askøy utenfor Bergen, i nærheten av Dale Oens hjemsted Øygarden.

– Mine tanker går først og fremst til familien, vi har mistet et fantastisk menneske. Han var en stor idrettsutøver fra et lite land, sier statsministeren etter å ha fått beskjeden om at den 26 år gamle svømmestjernen er død. Dale Oen døde brått under et treningsopphold i Flagstaff i den amerikanske delstaten Arizona. Han ble funnet livløs i dusjen og senere erklært død på et lokalt sykehus mandag kveld lokal tid.

– Alexander Dale Oen var en som imponerte og var et stort håp foran London-OL. Han inspirerte også veldig mange andre med sine prestasjoner, sier Stoltenberg, som selv møtte svømmeren under årets idrettsgalla.

– Der snakket vi om hvordan han følte det var en rar og blandet følelse av å vinne gull rett etter det som skjedde hjemme i Norge.

Dale Oen vann VM-gull på 100 meter bryst i Shanghai 25. juli i fjor. Han gråt da han sto på seierspallen og tenkte på nyhetene om terrorangrepene her hjemme bare noen få dager tidligere.

– Jeg har nok aldri feiret den seieren, sa Dale Oen etter at han hadde mottatt Norges første VM-gull i svømming. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Arkivfoto

Går løs på sin tredje restaurant

Fra 1. januar overtar Vertshuset AS kafedriften på golfklubben.

...

Byggesaksgebyr på 177.000 kr havnet hos Fylkesmannen

Fylkesmannen er enig med John Gunnar Haugenes i at Tvedestrand kommune ikke har dokumentert at det høye gebyret er innenfor selvkostprinsippet.

...

Krever ett år og tre måneder for 66-åring

Aktor Geir Magne Søfteland mener vegårsheikvinnen har vist vilje til å gjøre opp for seg, og at hun derfor bør straffes langt mildere enn den medtiltalte 66 år gamle uførepensjonisten fra Arendal.

...

Pågrep 50-åring for ordensforstyrrelse

Har blant annet stoppet biler i veien.