...
Statsminister Jens Stoltenberg beskriver Alexander Dale Oen (26) som en stor utøver og et fantastisk menneske. Foto: Vidar Ruud, ANB/Arkiv

– En stor idrettsutøver

Statsminister Jens Stoltenberg beskriver Alexander Dale Oen (26) som en stor utøver og et fantastisk menneske.

Publisert 01.05.2012 kl 15:01 Oppdatert 01.05.2012 kl 15:11

Tips en venn på e-post:Dale Oen døde under treningsopphold i USA mandag.

– Det er med stor sorg jeg har mottatt meldingen om at Alexander Dale Oen er død. Et fantastisk menneske fullt av håp og tro, sprudlende og full av entusiasme, det er uvirkelig at han er død, sier Stoltenberg til TV 2 tirsdag. Statsministeren holdt 1. mai-tale i Askøy utenfor Bergen, i nærheten av Dale Oens hjemsted Øygarden.

– Mine tanker går først og fremst til familien, vi har mistet et fantastisk menneske. Han var en stor idrettsutøver fra et lite land, sier statsministeren etter å ha fått beskjeden om at den 26 år gamle svømmestjernen er død. Dale Oen døde brått under et treningsopphold i Flagstaff i den amerikanske delstaten Arizona. Han ble funnet livløs i dusjen og senere erklært død på et lokalt sykehus mandag kveld lokal tid.

– Alexander Dale Oen var en som imponerte og var et stort håp foran London-OL. Han inspirerte også veldig mange andre med sine prestasjoner, sier Stoltenberg, som selv møtte svømmeren under årets idrettsgalla.

– Der snakket vi om hvordan han følte det var en rar og blandet følelse av å vinne gull rett etter det som skjedde hjemme i Norge.

Dale Oen vann VM-gull på 100 meter bryst i Shanghai 25. juli i fjor. Han gråt da han sto på seierspallen og tenkte på nyhetene om terrorangrepene her hjemme bare noen få dager tidligere.

– Jeg har nok aldri feiret den seieren, sa Dale Oen etter at han hadde mottatt Norges første VM-gull i svømming. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Folk er i sorg og sjokk

Mange i Tvedestrand er i sjokk og sorg etter at innehaver av tapasbaren Tiki Tiki i Bakkeskåt og restauranten Loss Bryggos på Sandøya, Mariann Hirsch (35), døde uventet natt til mandag.

...

Kanon skulle nedbetale gjeld

Politiet mener tyveriet av kanonen på brygga i Tvedestrand var et bestillingstyveri. Statsadvokat Dennis Danielsen har nå tiltalt mannen kanonen ble funnet hos for blant annet kidnapping, trusler og salg av store mengder narkotika.

...

Fyllekjørte med båt

Politiet gjennomførte i går en promillekontroll i skjærgården.

...

Kollisjon i Fjærkleivene

To biler smalt inn i hverandre ved Rema 1000.