...
En undersøkelse gjennomført av Juvente viser at fire av ti butikker solgte alkohol til mindreårige. Foto: Vidar Ruud, ANB

Fire av ti butikker solgte alkohol til mindreårige

Da Juvente lot mindreårige prøve å kjøpe alkohol før jul, var 43 prosent av de besøkte butikkene villige til å selge.

Publisert 21.02.2012 kl 12:31 Oppdatert 21.02.2012 kl 12:34

Tips en venn på e-post:

Til sammen fikk 272 dagligvarebutikker over hele landet besøk av ungdomsorganisasjonens testere. I 117 tilfeller kunne ungdommene gå ut med øl i bæreposen.

– Det er tydelig at dagligvarebutikkene ikke har kontroll på ølsalget. Det er altfor lett for mindreårige å kjøpe alkohol, sier Juvente-leder Adrian Famer Rogne. Han etterlyser bedre kontroll fra kommunene.

– Det er deres ansvar å kontrollere at butikkene følger alkoholloven. Mange steder er det få og dårlige kontroller av butikkene, og alkoholsalg til mindreårige blir sjelden rapportert. I tillegg får butikkene som blir tatt en lav straff eller bare en skriftlig advarsel, sier Rogne.

I tillegg til hyppigere og bedre kontroller ønsker han seg strengere sanksjoner mot butikker som selger til mindreårige.

Samtidig som Rogne langer ut mot butikkene, skryter han av Vinmonopolet. Der endte bare 2 av 29 besøk - eller 7 prosent - med salg.

Juventes mindreårige testere tar med seg en vanlig vare i tillegg til alkohol når de går til aksjon. Dersom de blir spurt om legitimasjon, svarer de at de ikke har, men spør om å få kjøpe likevel. De bruker aldri falsk legitimasjon. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Karoline ligger på 2. plass i golf-NM

Karoline Stormo storspilte under dagens NM-runde i golf på Tyrifjorden golfklubb. Ungjenta fra Nes Verk ligger to slag bak ledende Mariell Bruun fra Larvik.

...

Imponerte i militært NM

Knut Martin Solvik kom på delt 1. plass i stangskyting i militært NM i skyting i Sandnes. Sammenlagt ble han nr. 13 i mesterskapet.

...

Knuste konkurrentene i Lysebotn Opp

Lisa Kvamme var den klart beste til å «klatre» på rulleski.

...

Kritisk vannmangel i Tvedestrand

- Lite nedbør og overdrevent høyt forbruk av vann har ført til at vannstanden i Tvedestrand kommune nå er på sitt laveste noensinne, melder avdelingsingeniør i kommunen, Sigrid Espeland.